Hematológia vérképem

A vérképemen High érték van ezeknél: asca igg eliza 27, béta2 gpi at igg cia 36, cardiolipidin ell.at igg cia 22, RF-iga, ez 60, és RF-igm 14. Mennyire számítanak ezek a H-nak jelzett értékek, és mire utalnak? Vérzékenységre, anémiára történt vérvétel. Az orvoshoz még nem mentem vissza, a lelettel, időpontot fog adni. Van egy L értékem is vWF aktivitás 36,4 %, a referencia itt 48-163. Az általános vérképemen nincs eltérés. Hosszú évek óta ízületi gyulladásom van, pszoriázishoz társították, de egyik orvos reumatoid artritisznek tartotta. Semmit nem szedek erre, Trexánt kellene. Lehet, hogy reumatoid? Akkor is Trexánt írnának fel? Ezügyben jövő héten megyek reumára. Utal-e valamire az RF még, és mi lehet a baj? Hasimoto bajom is van, Letroxot szedek. Valproátot is szedek epilepsziás vagyok. Olvastam, hogy csökkenti az vWF-et ez. Próbáltam kibogozni,mi bajom lehet, de nem értek hozzá, és nem tudom, ezek a növekedett értékek komolyan veendők, vagy minimálisan többek csak? Olvastam, hogy a fentiek közül van, ami miatt érrendszeri gondok lehetnek, de pl.epilepsziás dolgok is. Nehéz rájönnöm, mi a helyzet velem, hiszen Önök hosszú évekig tanulják ezeket, cikkeket olvasva nekem nem fog sikerülni. Köszönöm válaszát, igen, a kezelőorvosom fogja úgyis kezelni, ha kell, de kérem, mondja el, Ön mit gondol ezekről. Nyugtalanlábra Pramipexolt szedek

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vw faktor témában

Kedves Kérdező!

Ne is próbáljon netről után járni, nehogy félre vezessék!

Reumatoid arthritis felmerül igen.Ezt megnézi a reumatológus majd, ill. mi kell rá. Trexant szoktak, ha steroidra nem reagál.

A vW min csökkent, az max enyhe vérzékenység, nincs vele speciális teendő, inkább, ha vérzés van, vagy műtét merül fel akkor érdeme tudni róla. De korántsem biztos, hogy fog gondot okozni.

Kérdés: 2022. május 19., 19:09; Megválaszolva: 2022. május 20., 19:51
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...
Magas Anti tpo
Kedves Doktornő, Egy véletlenszerű általános vérvizsgálat mutatta ki a magas Anti tpo eredményem. A tsh , t3, t4 teljes normális adatokat...