Hemokultúra vizsgálat

Kedves Dr Ujj Zsófia Ágnes! Élettársam nevében írok Önnek, aki nem beszél magyarul. A cikkében olvastam a hemokultúra vizsgálat lehetőségéről. Rengeteg labort és klinikát kerestem meg és ezt a vizsgálatot nem végzik sehol és ami a legmeglepőbb, nem is tudták megmondani hol végezhető el. Élettársam furcsa tüneteket produkál és ismeretségi körében sajnos nemrég volt is egy haláleset Endocarditis bakteriális fertőzés következtében. Az interneten ezzel kapcsolatban fellelhető tüneteket szinte mind produkálja és ha lehet -bár tudjuk, hogy erre szerencsére kevés az esély, de több más vizsgálat mellet, amelyekre már bejelentkeztünk, vagy már el is végeztük, feltétlen szeretnénk ezt is elvégezni. Sajnos sehol nem tudnak segíteni, hogy ezt hol és miként tudjuk elvégezni, így ezzel kapcsolatban kérem szíves segítségét (mivel írt róla a cikkben, gondoltam Ön talán segíthet) . Hasimoto szipmtómában is szenved a beteg, amelyre naponta szed gyógyszert, nyilván ez is okozhatja a tüneteket, így már komplex pajzsmirigy viszgálatra is jelentkeztünk, hogy felmérjük, esetleg romlott-e az állapota és kell-e növelni a napi dózist. Mindazonáltal az előbbi lehetőséget is szeretnénk megvizsgálni. Előre is nagyon szépen köszönöm! Koltai Gábor

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza endocarditis témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben nincs visszatérő láz nem indokolt hemokultúra egyáltalán. Szívultrahang tudja kizárni az endocarditist.

Kérdés: 2022. március 09., 12:31 ;Megválaszolva: 2022. március 10., 08:42
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek
Magas vasszint
Kedves Doktornő! 16 éves lányom vasértékei miatt aggódom. Erős hajhullása miatt csináltattunk vérképet (ismét) , és mivel a család mindkét ága...