Genetikai hajlam trombózis után

Jó Napot Kívánok! Először is egy kis útmutató! 2019. 12. 03-án kórházba kerültem mélyvénás trombózissal. Ezután genetikai hajlam vérvizsgálatot kértek, ami meg is lett csinálva. A hematológusom azt mondta nincs szó genetikáról. A háziorvosom pedig azt mondta van, ezért semmi képpen sem hagyhatom abba a véralvadásgátló szedését, ami a Syncumar. Ezek az eredmények alapján Ön mit mondd, van genetikai hajlamom? Homocisztein: 14,5 (<15,0) Leiden mutatio: homozygota normál Prothrombin gen: homozygota normál C677T MTHFR: heterozygota pozitív A1298C MTHFR: heterozygota pozitív Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza trombofilia kivizsgálás témában

Kedves Kérdező! Minor vagyis enyhe hajlam van, ami nem indokolja élethosszig a véralvadásgátló szedését ez alapján. nem nézték meg ellenben az összes hajlamosító genetikai eltérést (protein c, protein s, antitrombin), lehet azért mert ezeket syncumar mellett nem lehet nézni, clexanera kell hozzá állítani. Mivel fiatal és élethosszig lenne kérdés, hogy mi a teendő én megnézném, belgyógyászati vagy hematológiai szakrendelés segítségével.

Megválaszolva: 2022. január 29.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Véralvadás lelet
Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a nemrégiben csináltatott véralvadási vizsgálat eredményét értelmezni tudjam. Fogamzásgátló...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktornő! Anyukámnak trombózisa volt, így szeretném magamat kivizsgáltatni a lehető legteljesebben. Ön milyen vizsgálatokat javasolna, illetve az...
2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Emelkedett Anti-streptolizin O
Prothrombingén (G20210A) mutáció
Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, átlagos/vékony testalkatú (177cm, 62kg) 3 éve, derült ki, hogy prothrombingén heterozigóta mutációm van. Trombózisom...