Norcolut 5 mg

Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg tájékoztatót és az esetleges mellékhatásoktól (trombózis tüdőembólia) nagyon meg ilyedtem! Nyár végén voltam nagy lobban és alvadási laborvizsgálaton és ez volt az eredmény: A nagy labor minimális vérszegénységet mutatott, más eltérés nem volt! Az alvadási labor: INR 0.86 Protrombin idő 7.7 APTI 29.3 Fibrinogén 3.2 D-dimer 0.31 Vörösvérsejt süllyedés 35 Meg szeretném kérdezni hogy az alábbi eredménnyel nyugodtan szedhetem e, okozhat e így nagyobb veszélyt esetleg kell e hozzá vérhigítót szedni? 3 éve szültem természetes szüléssel, előtte 10 évig szedtem Lindinett 20 fogamzásgátló tablettát! 2020 novemberben átestem á covidon, 2021 júniusban kaptam meg a második Pfizer oltásom! Azóta többször jelent meg a lábamon lila ütés szerű bevérzés ezért is voltam vérvételen! Sajnos a szülés óta nagyon hipohonder lettem! Előre is köszönöm a válaszokat és á segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza norcolut témában

Kedves Kérdező!

A fenti labor nem használható trombózishajlam megítélésére, sőt a vérzés és foltok a vérzékenység témaköre. Ha biztosan ki szeretné zárni akkor trombózishajlam irányába kell vizsgálni, de kórelőzményben erre nem utal semmi a leírás alapján. Elvileg lehet szedni ha nincs más háttérok

Kérdés: 2021. december 06., 16:40; Megválaszolva: 2021. december 07., 06:19
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Hepatitisz B bizonytalan lelet
Kedves Doktornő! Egy véradás alkalmával kiszűrtek, és nem adhatok a továbbiakban vért fertőző májgyulladás okán. Mutattak a következő...
Vérvételkor sűrű vér
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem...
Alacsony fehérvérsejt, Vas és
Tisztelt Doktornő! Fiam 15-17 éves korában több betegségen ment keresztül (alacsony fehérvérsejtszám, strafirococcus aerus okozta...
D-dimer érték
Tisztelt Doktornő! A referenciatartomány felső határát közelítő D-dimer érték aggodalomra adhat okot? D-dimer 0,460 mg/L (referenciatartomány:...
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...