MTHFR c667t homozigóta

Tisztelt Dr. Ujj Zsófia! Lányom trombózis paneljének eredménye: MTHFR c677t homozigóta (a többi normál, nincs eltérés) . Homocisztein szintet olvastam, hogy azt még nézessük meg (PCOS gyanú miatt kezdődnek vérvételek a napokban, ezt kérni fogjuk a laborban) . Ön szerint még mit érdemes megnézetnünk? (Mielőtt eljutunk hematológushoz.) Fogamzásgátló tablettát szedhet (pl. csak sárgatesthormonost vagy amiben a tüszőhormon természetes)? Hosszabb repülőútnál szükséges tüdőembólia miatt vérhígítót kapnia vagy aktív-foláttal minden káros hatás (a repüléskori is) megelőzhető? (Majd babavállalás előtt -külön ezügyben- természetesen hematolóus segítségét kérjük.) Nagyon szépen köszönjük! Minden jót kívánunk!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mthfr témában

KEdves Kérdező!

Ha PCO a kérdés, akkor nem kell más. Ha a trombofilia egyéb rendben volt, trombózishajlam a kérdés, akkor sem kell más. Homocisztein mutáció nem igényel vérhígitó védelmet utazásnál (sem). LEhet nézni éppen homocisztein szintet de nem szükséges feltétlen.

Kérdés: 2021. szeptember 20., 12:54; Megválaszolva: 2021. szeptember 21., 06:29
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Trombózispanel értelmezése
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Meddőségi kivizsgálás keretében trombózispanel vizsgálaton voltam. V-ös faktor Leiden mutáció, Protrombin 20210A...
Terhesség - véralvadási paraméterek
Tisztelt Doktornő, 11 hetes terhes vagyok, decemberben volt egy missed ab.-m az 5. héten. Jelenleg nincs panaszom, de a laboreredménynél az alábbiakat...
Mthfr c677t heterozigóta 18....
Kedves Doktornő! 1 évvel ezelőtt volt egy korai 6. Héten történő vetélésem. Nem tudták megallapitani mi miatt.Hormonvizsgalataim ezután rendben...
Lelet értelmezés
Tisztelt Doktor nő! Egy rutin vérvételen vettem részt mert hònapok òta fáradtnak, erőtlennek érzem magam s hullik a hajam. Sok volt a stressz is...
Vérkép-elemzés
Én egy 61 éves nő vagyok, alapbetegségek nélkül (csontritkulás, gerincelcsúszás van, bélproblémák előfordulnak) . Ezidáig úgymond hiba-nélküli...