Sárgás folt a bőrön

Kedves Doktornő, nemrég egy sárgás-zöldes folt jelent meg a jobb lábszáramon, nem fájt, nyomásra sem, és 1-2 hét alatt eltűnt, nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Kevéssel utána viszont ugyanilyen, kb. 20 forintos méretű folt jelent meg a bal alkaromon is (és egy kisebb a bal térdemhez közel) , ez sem okoz semmilyen panaszt, mesterséges fénynél szinte nem is látszik az eltérés, napfénynél viszont igen. Nem tűnik halálos sebesülésnek, de azért kicsit aggaszt. Csatoltam róla egy képet, hátha van ötlete, hogy mi lehet ez. (Nem ütöttem be, és nem is véraláfutásszerű annyiban, hogy a lábamon a sárgás elszíneződés egy idő után elmúlt, nem váltott át zöldre, kékre, lilára.) Az erekkel függhet össze, okozhatta esetleg napfény, vagy egy vérvétel is, illetve kell-e tennem valamit vele? (Vért a bal karomból vettek bő két hete, a jobb lábamból, ahol először jelentkezett a folt, értelemszerűen nem, viszont mégis nem sokkal azután jelentkezett, máshoz nem is tudom kötni, máskor nem fordult még elő hasonló.) 36 éves férfi vagyok amúgy, gyógyszert nem szedek, csak probiotikumot, vitaminokat, miután kisebb emésztési panaszaim voltak az elmúlt fél évben, ezek miatt volt a vérvétel is, de a laborom rendben van.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza véralvadás témában

KEdves Kérdező!

Hematoma lehet, ha alaplabor rendben, szedjen Rutascorbin 3x1-et, ha továbbra is ismétlődik, kell hemosztázis irányába vérvétel.

Kérdés: 2021. július 06., 16:17; Megválaszolva: 2021. július 07., 08:27
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Haematológiai eredmény értékelése
Szeretném megéárteni, hogy a felülvizsgáló orvos miért mondta, hogy rossz az eredményem? És miért akarnak leszázalékolni? Protrombin INR...
Syncumár mellékhatásai
Tisztelt Dr.Nő/Úr! 2003-tól szedem a syncumárt és egyre jobban félek a mellékhatásaitól. Pl. vérzés (agyér katasztrófa) ez is rajta van....
Vitaminok, b12, silicead12
Tisztelt Válaszadó! Édesanyámnak syncumar mite tablettát kell szednie, a kérdésem pedig hogy hányingerre szedhet-e b12 vitamint? Fogyni is...
Dr. Váróczy László PhD
Tisztelt Főorvosúr! 2011.májusában kértem ki a tanácsát! (Bajcsy-Zsilinszky Kórház Angiológián diagnosztizáltak nálam. Factor V gén Leiden...
THrombophilia
Üdvözlöm! Egy meddőségi kivizsgálás miatt tavasszal Thrombophilia szűrésen vettem részt. Az eredmény Protein C aktivitás csökkent. Mivel...