Myeloma - probléma

Kedves Doktornő! Ma neurológusnál voltam, mert az gyakran fáj a fejem. A doktor úr elküldött koponya röntgenre, ahol az alábbi diagnózis születetett: A koponyacsontban néhány kör alakú lytikus terület van. A koponyacsont a homlok és a fali lebeny magasságában szita szerü. Ez mit jelent, sajnos a neurológus nem fejtette ki pontosan, inkább csak hüledezett, hogy ezt nem gondolta volna.... MRI időpontot május 31-re kaptam (Myelóma?) , vérvételre csütörtökön kell mennem. A továbbiakban konzíliumot fog kérni. Kérem írja meg pontosan, hogy ez a diagnózis mit takar, mire lehet ebből következtetni, mi a legrosszabb és a legkevésbé rossz, ami ebből az eredményből leszűrhető. Sajnálom, hogy azt vele nem lehetett megbeszélni. Esetleg milyen további kivizsgálásra lehetne még szükség? Április 20-ra van időpontom Pfizer oltásra. Ez most beadható? Hálás köszönettel, Varga Andrea

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza myeloma témában

Kedves Andrea!

Myeloma felmerül nagyon is, emiatt hematológiára kérjen időpontot, ott fogják ténylegesen igazolni, nem feltétlen az MR. Pfizer oltás menjen!

Kérdés: 2021. április 13., 15:56 ;Megválaszolva: 2021. április 14., 09:10
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Myeloma
Tiszrelt Doktornő! Az idei év elején megcsúsztam és azóta a bal combom fájt ,ezért elmentem ortopédiára ahonnan továbbküldtek mivel csontléziót...
Immuneredmény
Tisztelt Doktor Nő! 1-2 héttel ezelőtt írtam immunológiai eredménnyel kapcsolatban, mert felmerült autoimmun folyamat, globulinok magasabbak voltak!...
Myeloma multiplex
Tisztelt Dr Váróczy Doktor Úr, Azért irok, mert szeretnék a 75 éves nagymamámon segiteni és nem tudom kihez forduljak. A nagymamám 3 évvel...
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt