• Myeloma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszrelt Doktornő! Az idei év elején megcsúsztam és azóta a bal combom fájt ,ezért elmentem ortopédiára ahonnan továbbküldtek mivel csontléziót igazolt a röntgen. Csontbiopsziából kiderűlt,hogy myeloma multiplex. A leleteim teljesen jók ,nincs semmi tünet vagy panaszom a következő csontbiopszia máscsontból negatív lett,nem volt kimutatható plazmasejt,pet ct szintén csak a lábamban lévőt igazolta .A leleteimen a szabad kappa könnyű lánc magas csak .Igg értékeim jók. Jelenleg VTD kezelést kapok,teljesen jól vagyok,semmi tünet,ezért még mindig hihetetlen számomra ,hogy ez lett a diagnózis. Kérdésem,hogy ha nem elterjedt myeloma ,akkor is csak az őssejttranszplantáció a megoldás? Mert elégge megvagyok ilyedve tőle és mivel jól vagyok eddig is jól voltam ezért nem vagyok biztos benne,hogy belevágok.Köszönöm válaszát előre is. Dóra

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a myeloma témában

        Kedves Dóra! Igen, még mindig az őssejtátültetés a legjobb azt gondoljuk, bár számos jó új gyógyszer van, ezeket mégis elsősorban visszaesésnél alkalmazzák. Teljesen jó leletekkel, kezelést követően le szokták gyűjteni a saját őssejtet és ismételt kezelést követően azt adják vissza. Ha ezt tartja jónak a kezelőorvosa bízni kell benne, elvileg a myeloma nagyon jól reagál rá. Nagyon nehéz elfogsdni, főleg h jól is van, nem is biztos hogy érzi hogy beteg. Ezért is nehéz. Fontos, hogy legyen bizalom a kezelőorvosban, aki az Ön egyedi életét figyelembe véve ajánlja ezt. Ha ajánlja, akkor viszont érdemes elfogadni, hogy ezzel jobb lehetősége van a betegséggel szemben. Magától mindig ott lesznek és egyre többen a kóros sejtek


        Kérdés: 2020. június 23., 12:51; Megválaszolva: 2020. június 27., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: