Be lehet adni az oltast?

Tisztelt Doktorno! Holnapra kaptam idopontot AstraZeneca olasra. 2 napja enyhen faj a torkom, orrdugulasom van. Karomba enyhe izonlmfajdalon van, neha fazom, aztan melegem van. Testhormersekletem 34.8-36.2 kozott mozog. Izeket, szagokat erzek. Holnapi napon reggel/delelott tudok egy antigen gyorstesztet csinalni. Be lehet igy adatni az olast, vagy ez kizaro ok? Mennyire igaz az, amit olvastam hogy ha a lappango Covudra raoltanak, akkor abban esetben jo esellyel kerulok intenziv osztalyra? Ha nem javasolja Dojtorno most az oltast, akkor a legkozelebbi lehetoseg eseten erdemes egy PCR tesztet csinaltatnom az oltas elott? Ha most nem, akkor egyaltalan mikor kerulhetek sorra? Dalacin erzekenysegem van, egyszer kiutesek jelrntek meg rajtam tole. Egyebkebt szorgosan hordom ah az FFP2-es maszkot. Kerem tuneteim szivesen velemyenezeset, valamint varom mit gondol az esetemrol Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza oltás témában

Kedves Kérdező!

Nem hiszem hogy komolyan kérdezi tőlem, mikor kerül majd oltásra. Ezt maximum a háziorvosa tudhatja. Ha lenne kifejezetten enyhe infekciója sem kerülne intenzívre az oltás végett. Nem kell teszt előtte, csak ha a tünetek indokolják, beszéljen a háziorvosával, ő beadja e vagy küldi e így

Kérdés: 2021. április 07., 19:42; Megválaszolva: 2021. április 08., 08:36
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
Terhesség - véralvadási paraméterek
Tisztelt Doktornő, 11 hetes terhes vagyok, decemberben volt egy missed ab.-m az 5. héten. Jelenleg nincs panaszom, de a laboreredménynél az alábbiakat...
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás