Vas szedése alatt vérvétel

Kedves Doktornő! Egy hétig szedtem a Maltofert, közben labort csináltattam. Vérvétel előtti 24 órában nem szedtem a vasat. Az eredményem teljesen jó (vas,vörösvértest, hemoglobin... stb.). Pedig meg voltam győződve, hogy hiány lesz, szokott nekem. Utána jutott eszembe, hogy talán butaság volt elkezdenem a Maltofert és nem jó az eredmény. Befolyásolhatta ez? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Elméletben jelentős vashiány vas szedés mellett is látszik, szóval ez elfogadható, ha krónikusan fennáll úgyis kell pótolni, vas ferritin transzferrin szaturációt kell ellenőrizni legközelebb a vérkép mellett.

Kérdés: 2021. február 11., 16:14; Megválaszolva: 2021. február 12., 21:49
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma