• Myeloma multipexet diagnózis, megkaphatja-e az influenza elleni oltást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Több, mint 10 éve myeloma multiplex betegséget állapítottak meg nálam. Azóta járok ellenőrzésekre. Kezelést, gyógyszert nem kaptam rá. Emlékeim szerint a hematológus azt mondta nekem évekkel ezelőtt, hogy ne adassam be az influenza elleni oltást. Most nincs lehetőségem megkérdezni, mert Cegléden megszűnt a hematológiai rendelés. De, azt hallom a tévében, hogy adassák be maguknak az emberek ezt az oltást. Még soha sem kaptam ilyen oltást. Most viszont gondolkodom rajta, hogy jobb lenne. De, az orvosnak ez az évekkel ezelőtti megjegyzése a fülembe cseng és nem tudom, hogy a betegségem miatt mondta, hogy úgy se ér nekem ez az injekció, vagy bajt is okozna, vagy csak magán véleménye volt...? Tanácstalan vagyok. :-( Próbálom csatolni az utolsó ez irányú labor és biopszia eredményem. Ha, nem sikerülne, ideírtam a biopszia eredményét és a laborról, azokat az értékeket, amik nem jók: RDWgörbe 15,6 Thrombocyta 140 MPV 11,3 húgysav 447 Szövettan: A csonthenger 10-nél több komplett, 40-50% közötti cellularitású, rendezett architecturájú velõûrt tartalmaz. A csontvelõ sejtvonalainak aránya és kiérése megtartott. A haematoxin/eosin metszetekben lymphoid vagy plasmasejt szaporulat nem észlelhetõ. Immunhisztokémiai módszerrel maximum 5% CD138 pozitív, CD56 negatív, egyesével elszórt plasmasejt mutatható ki, melyek nyilvánvaló clonalis restrictiot nem mutatnak. - Cytologiai vizsgálat: A sejtkép megegyezik a metszetekben látottakkal.Áramlási cytometria: A csontvelõben 0,9% plasmasejtet detektáltunk. ________________________________________________________________________________ Diagnózis Normocellularis kiérõ vérképzés, 5% körüli nyilvánvaló clonalis restrictiot nem mutató plasmasejt populációval. Előre is hálásan köszönöm a segítségét!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a oltás mm témában

        KEdves Kérdező! Nemcsak megkaphatja hanem javasolt is! Veszélyeztetett csoportba tartozik. Nem idénre vonatkozik a korona vírus miatt, hanem mindig.


        Kérdés: 2020. október 25., 22:54; Megválaszolva: 2020. október 26., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az alábbi vérképre vonatkozó adatok Ön szerint milyen problémára utalhatnak és kell-e ezügyben a továbbiakban valakihez fordulnom? NEUT 41,9(50-70), LYMPH 44,5(25-40), MONO 9,4(2-8), RETIKULOCYTA HGB TARTLM. 35,20 (28-35), VVt...
        Kedves Doktornő! Voltam általános laborvizsgálaton és rettentően megvagyok ilyedve az eredményem miatt. Háziorvosommal még nem tudtam felvenni a kapcsolatot ezért itt keresem a választ. Köszönöm szépen. sülyedés 4 mm/h fehérvérsejtszám...
        Kedves Doktornő! Voltam általános laborvizsgálaton és rettentően megvagyok ilyedve az eredményem miatt. Háziorvosommal még nem tudtam felvenni a kapcsolatot ezért itt keresem a választ. Köszönöm szépen. sülyedés 4...
        Kedves Doktornő! Voltam általános laborvizsgálaton és rettentően megvagyok ilyedve az eredményem miatt. Háziorvosommal még nem tudtam felvenni a kapcsolatot ezért itt keresem a választ. Köszönöm szépen. sülyedés 4...
        Üdvözlöm Dr.nő! Szeretném a segítségét,tanácsát kérni a köv.-ben:Panaszaim tavaly nyáron kezdődtek,mindkét combomba izomláz szerű fájdalom,gyengeség,bal karom leakart szakadni,annyira fájt.Ez akkor elmúlott,majd október végén iszonyú...