• Csontvelő minta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, Elköltöztem másik városba, és itt nincs számomra elérhető hematológus. Ezért szeretném Öntől megkérdezni, hogy előző Csontvelő biopszia eredményem alapján szükséges-e megismételni a vizsgálatot? vagy esetleg egy vérvételt csináltatni? CD3+ T-sejtek aránya : 48 % CD4/CD8 arány normális, DR expressio 47% CD20+ B sejtek aránya emelkedett 29% CD10 expessio 4% Cd20/CD20 aránya 12% NK marker 12% CD2+ sejteken a CD25 marker 2% A vizsgálatot primer cutan pleomorf középnagysejtes Részben CD30 pozitiv lymphoma miatt kérték melyet azóta eltávolították. Válaszát köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a primer cutan lymphoma témában

        Kedves Kérdező! Magát a csontvelőt nem kell feltétlen, de ez attól is függ, minden kiegészítő vizsgálat (képalkotó: uh, ct vagy petct) meg volt-e, azok ismeretében lehet értékelni és eldönteni, pl. kell e kemoterápia mert ha jól értem műtéti eltávolítás történt.


        Kérdés: 2020. július 17., 20:59; Megválaszolva: 2020. július 18., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: