• KÖLDÖKSÉRV MŰTÉT MÁJTROMBÓZIS ESETÉN

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő ! OLvastam önről és pár hozzászólását ,ezért bátorkodtam véleményét kérni ! 2018-ban vastagbél daganattal operáltak ,ami során 60 centis részt kivágtak a bélből .Sem a környező szerveken ,de még a bél falán sem volt áttét,tehát mintha egy lufin beleül maradt volna minden. 2019 tavaszán májtrombózist állapítottak meg nálam .A hasamban időnként feltelítődik a viz ,amit tavaly 2 alkalommal csapoltak le . .Gyógyszereim :Huma Pronol ,Verospiron ,Nolplaza,Clexane,Káldium,Furosemid .Közben a tavalyi év végén egy kávéskanálnyi köldöksérvet diagnosztizáltak ,amire a műtétemet végzett orvos azt mondta nem tudja megműteni ,mert az altató orvos sem vállalná az altatást ,a hasi vizenyő miatt pedig ő .Most már kb.nagyobb diónyi és nem tudom mekkora lehet még ,van-e rá megoldás ????Közben az is kiderült egy gyomor vizsgálatnál ,hogy a garatban az erek megvastagodtak és előfordulhat ,hogy valamelyik "megpattan " .Egy doktor úr szerint jó lenne ,ha meglehetne azt is műteni !!!Nem tudom van -e bármi remény!!!Válaszát nagy tisztelettel várom ! Palczer Mihály

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ascites témában

        Kedves Mihály! A máj eltérés az első, a sérv következmény, nyomja a folyadék, ha megműtik, újra kiboltosulhat, tehát nem oldódik meg. Nem tudom hol ki kezeli, keressen hepatológust, ha nem lett volna legyen véleményezve. Sajnos majdnem mindig van (nagy) sérv ascites mellett, addig is sérvkötőt viseljen. A másik nem nyelőcsőben varix? Ami a tükrözésnél volt? az is következmény, akkor a máj oldalán van tényleg gond, ezt kell annyira rendbe tenni amennyire csak lehet.


        Kérdés: 2020. július 07., 16:25; Megválaszolva: 2020. július 08., 00:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: