• Autoimmun betegséggel élve

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! 2018ban diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy alulműködést, 2019ben B12 hiányt. Azóta kapom injekció formában a B12 vitamint minden hónapban, a vérkepem azonban csak részben jött rendbe:MCV normál tartományban (89 fl), B12 normál tartományba került (194 pmol/l), és 10 hónap után az össz fehérvérsejtszámom is a 3,6-3,8 G/l tartományból normál tartományba került (4,8). A neutrophil fehérje aránya azonban egyre kevesebb, télen 40% körüli volt az 50-70 helyett, a legutóbbi vérvételnél csak 30%. NEUT absz: 1,44 G/l (normál: 2,2-7,9) Ezzel egyidejűleg LIMPH 53% (normál: 25-40%). Meg vagyok ijedve, nem tudom ez miért van így, mit tegyek, hogy javuljon, erősödjön az immunrendszerem, és magasabb legyen az immunrendszert alkotó fehérjék száma. Vagy ez a normális ilyenkor? Kell e erősíteni valamivel? Mi a teendő ilyenkor? Várom válaszát. Erika

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a b12 témában

        Kedves Erika! Ez ha rendeződik a B12, és ismételve is fennáll, érdemes nem sürgős jelleggel megmutatni hematológusnak. Kér speciális vizsgálatot, vagy azt kell megnézni, nincs e más autoimmun betegség.


        Kérdés: 2020. június 24., 12:13; Megválaszolva: 2020. június 27., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.