• B12, Folsav

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg immunológiai vizsgálatom van folyamatban, az eddigi eredményeimben nincs eltérés. A gluténérzékenység gyanúja felmerült, jelenleg azt is vizsgálják. Nyelési nehézségeim vannak, a nyelvem folyamatosan be van gyulladva, illetve refluxom is van. Fogászati vizsgálaton is átestem, van egy elkezelt fogam, amin gyökércsúcs gyulladás van, valószínű hosszabb ideje. 3 éve szenvedek, gyulladást mutat a szervezetem. A B12 vitamin szintem 920, a folsav 45,5. ASO 166. T. Bil 23.3, kBil 8. Gilbert kórom van. A többi érték rendben van. Fresubin tápszert fogyasztok az étkezés mellé, mert van, hogy annyira gyulladt a nyelvem és a torkom, hogy örülök, ha azt meg tudom inni. Viszont most abba kell hagynom a fogyasztását, mert azt mondták biztos az okozza a magas szintet és bajom lehet tőle. Nagyon magasak ezek az értékek? Van okom aggodalomra? Valóban megemelheti ennyire a szintet? Érdemes más vizsgálatot csináltatni még vagy ellenőriztessem a szintjét, hogy csökken-e? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Ilona

        Dr. Plósz János válasza a b12, folsav témában

        A B12 és a folsav vízoldékony vitamin, nem lehet túladagolni, emiatt nem kell aggódnia, szóval, ha ez nem ok a tápszer felfüggesztésére.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 25., 20:44; Megválaszolva: 2019. július 30., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: