• B12 vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az orvosom 300mcg B12 injekciót irt fel, heti egyszeri beadással.(zsíros máj, felszívódási problémák) Vérszegény nem vagyok. Ehelyett én maradnék a tablettánál. Melyik B12 vitaminnal tudnám kiváltani az injekciót? Hány mg-ossal? Esetleg VitaB12 1000mg? Köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a B12 témában

        Ha nincs B12 vitamin hiány és felszívódási zavar, nin cs szükség extra pótlásra tablettában sem (ha a vérképe rendben, nincs macrocytosis)kórosan nagy méretű vörösvérsejtek illetve ha B12 szint volt vizsgálva és az normális). Az injekciós B12 pótlás kóros B12 felszívódás (anaemia perniciosa, atrophiás gastritis) esetén jön szóba.


        Kérdés: 2019. január 10., 15:15; Megválaszolva: 2019. január 13., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos