• Mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr! 3 éve kezdődött,hogy lefogytam 10 kg ot pár hónap alatt,sárgás lett a bőröm,fáradékony,étvágytalan lettem,majd kizárták a hepatitist és kiderült, hogy a ferritinem több ezer.Megoldották, hogy vércsapolásra járok azóta.Hol jó az eredményem hol újra magas.Legutobb majdnem vérszegény lettem csapolas után.Rosszul is vagyok,de a hátter okot nagyon nem keresik.A vasraktározási rendellenességet kizárták.Azóta nem fogytam,de a fáradékonyság megvan,és időközönként a sáppadság.Leírom a legutóbbi vérképem,mi baj lehet a háttérben? Súlyos májbetegség v leukémia? Vvt:5.02T/L Fvs:5.82 G/L Hgb:158g/l Mcv:93.6 fl Htc:0.47 L/L Mch:31.5 pg Mchc:336 g/l Plt:215 g/l Mpv:12.1 Neutrophil:2.54 g/l Basopfil:0.05 g/l Eosinopfil:0.19 g/l Lymfocita:2.51 g/l Monocita:0.53 g/l Neutrophil %:43.6 Basofil %:0.9 Eosinopfil %:3.3 Lymfocita %:43.1 Monocita %:9.1 süllyedés :6 vas:5.61 umol/l ferritin:25.1 ug/l TVK:84.91 umol vaskötő kapacit:79.3 umol Se chol:6.3 mmol/l TG:14.65 mmol/l HDcl-chol:0.97 mmol Nátrium139 kálium:4.6 klorid:95 karmamid:3.7 mmol kreatinin:77 húgysav:470 bilirubin:5.6 umol/l Got:74 u/l Gpt:53 u/l GGt:216 u/l Ap:123 u/l víz ph:5 köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ferritin témában

        Kedves Kérdező! A vérképe jó, a ggt a magas, akkor a májbetegség kizárva? (ultrahang, vírus szerológia, esetleg akár szövettan?), másrészt a magas ferritin hátterében gyulladást és daganatot kell mindig kizárni, panaszok tükrében (mellkas röntgen, hasi ultrahang, emésztőrendszeri tükrözés ha szükséges). Ha nem volt hematológián oda menjen el.


        Kérdés: 2020. február 27., 16:39; Megválaszolva: 2020. március 02., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: