• PCR eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 28 éves vagyok, 2011. óta CML-es. Többször kértem már Doktornőtől tanácsot,amit ezúton is köszönök. 2018. 11.01. óta nem szedek gyógyszert. 7 évig szedtem 400mg imatinibet. Az utóbbi két eredményem aggaszt picit. Az októberi PCR eredményem 0,001 volt, a decemberi pedig már 0,002. Szeretném megkérdezni ez az utóbbi két eredmény,a tapasztalatokból kiindulva mennyire vészjósló. Ha jól tudom, 0,1-től kell visszaadni a gyógyszert, tudom ezek az eredmények még messze állnak ettől az értéktől, félek a visszaesésétől.. Már csak azért is mert 28 évesen már szeretnék gyermeket. Valamint, azt szeretném még tudni, tehetek-e bármit azért hogy ne essek vissza. Igyekszem egészségesen élni, mozogni.Nem tudom ezen túl mit tehetnék még? Mellékelt fotón küldöm Önnek a gyógyszer elhagyása utáni eredményeket. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözelettel: Melinda

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a cml témában

        Kedves Melinda! Ha egészségesen él, étkezik, mozog, nincs más, amivel többet tehet. Nem szűnt meg a betegség, ezzel mindig tisztában kell lenni, de ennél jobb választ nem is várhat. Ha érdemben nem nő, akkor nincs ok aggodalomra, hogy ez most jelenleg romlik. Ezért nincs akadálya elméletileg a gyermekvállalásnak. Erről azért beszéljen kezelőorvosával, a fokozott ellenőrzés miatt.


        Kérdés: 2019. december 30., 21:40; Megválaszolva: 2019. december 31., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: