• Mitől lila az összes körmöm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő! Tegnap este vettem észre, hogy az összes körmöm (lábujjakon is) a 3/4 hosszáig besötétült, lilás, azóta konstans ilyen színű. 21 éves férfi vagyok. Nem tudom köze lehet-e hozzá, de - Emészétési panaszaim miatt voltam 6 napja vastagbéltükrözésen, ahol bódítást csináltak. Negatív lett. - 3 napja tapasztalom azt is, hogy a bódító szuri beadásának helyétől 1-2 cm-re, a könyökhajlatban a kar hajlításkor pattan valami (ér, ín, izom, ideg?), de határozottan nem a könyék ízület. - 2 hete fájdalmat érzek pontszerűen mindkét sípcsontomon, és az érintett kar alkar csontján. - 2 hete voltam laborvizsgálaton, jó lett, annyi kivétellel, hogy Se kálium megh, Se húgysav, se aszpartat aminotranszferáz, Se gamma GT megh pontoknál alkalmatlan eredményt kaptam. Továbbá Monocyta% 10,9 lett (3,4 - 9 referencia) és fajsúly 1,037 (referencia: 1,002-1,030) - fejfájás miatt volt 2 hónapja koponya MR-em, azt mondták egy ér nyom egy ideget, de nem komoly, nem kell műteni. - 2,5 éve a nyakamon Submentalisan 7x3 mm és 8x4 mm benignus jellegű nyirokcsomó található. Jobb tarkó tájékon felszínesen 16x3 mm, a jobb submandibularis régióban 16x5 mm, a balban 20x9 mm, az SCM mentén néhány 10 mm alatti lapos, benignus jellegű lgl. látható (5 hónapos UH alapján) Refluxra Esomeprazolt szedek, a vastagbéltükrözés előtt Endogol-t vettem be. - A mandulám picit fáj 1 hónapja, fülorrgégész látta, szerinte megfázástól - Olvastam, hogy légzőszervi problémára utalhat a kékes köröm, én ezt inkább lilának mondanám, de azért azt is elmondom, hogy 5 hónapja volt negatív tüdőszűrésem. - Az elmúlt 1 hónapban volt vérvételem, és egy szuri, és ezeken csak a 2. kellett szúrni, mire jó lett, nem tudom mit jelenthet, és a vérvételen lassan folyt ki a vér a fiolába. - A nyirokcsomók ügyében pedig: Voltam már hiv, szifilisz teszten is, negatív lett. Viszont emlékszem 2,5 éve egy vérplazma adást követően 1 héttel belázasodtam, és akkor vettem észre a nyirokcsomókat. - 1-2 hónapja esténként a testemen 1-1 szúnyogcsípésszerű kiütést veszek észre, amely nagyon gyorsan begyógyul. Ez független fürdéstől,van, hogy előtte jelenik meg, nem hiszem, hogy irritáció. - Továbbá a derekam szokott még fájni. Mi okozhatja ezeket a panaszokat külön-külön? Esetleg összefüggés van-e? Nagyon félek mi okozhatja... Köszönöm a segítségét!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lila köröm témában

        Kedves Kérdező! Nem hinném, hogy összefüggés vagy ezzel baj van. Szerintem ha jövő hétig nem szűnik, mutassa meg a háziorvosának.


        Kérdés: 2019. november 27., 19:48; Megválaszolva: 2019. november 28., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: