• Mthfr c677t heterozigóta 18. Terhességi hét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 1 évvel ezelőtt volt egy korai 6. Héten történő vetélésem. Nem tudták megallapitani mi miatt.Hormonvizsgalataim ezután rendben voltak. Egyedül Pajzsmirigy alulmukodesem van amire szedem a megfelelő gyógyszert értékek megfelelőek havonta járok endokrinologushoz.Újra terhes lettem a 18. Héten járok és kiderult hogy egy kicsit vérszegény vagyok amire vas és folsav pótló tablettát írták fel. A laboreredmenyeket csatolva fotóztam. Mivel édesapámnak volt trombozisa a nőgyógyászomhoz elküldött egy vérvételre. Kiderült hogy mthfr c677t heterozigóta vagyok a többi eredményem (leiden protrombin vizsgálat és apc) mind negatív lett. Okozhat-e problémát a terhességem alatt ez a genhiba? Szednem kell e valamilyen gyógyszert amivel kezelni tudom a betegséget vagy szükséges e verhigitot szúrnom? Terhességem alatt rendszeresen szedtem elevit terhesvitamin előtte pedig supradine multivitamint. Válaszát nagyon köszönöm! Egy aggódó kismama.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a mthfr témában

        Kedves Kérdező! Nem, nincs teendő, a fólsav jó lesz!


        Kérdés: 2019. november 05., 13:22; Megválaszolva: 2019. november 06., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: