• hemokromatózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 36 hetes terhes vagyok. 2018 nyarán hemokromatózist állapítottak meg nálam. Azóta újabb vizsgálat nem történt a terhesség miatt. Mellékletként csatoltam az eredményeket. Azt szeretném kérdezni, hogy a magas vas megjelenik-e az anyatejben, szoptathatok-e, vagy van-e valamilyen negatív hatása a babára? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a hemokromatózis témában

        Kedves Kérdező! Elméletileg ugyan a vas átmegy az anyatejjel, de minimális mennyiségben. A hemokromatóis esetén nem kizárt, hogy magasabb az átjutó vas mennyisége, de ez nem kell kóros legyen, olyan szinten, hogy a szoptatás előnyeit ne élvezze. Illetve nem feltétlenül öröklődik a gyermekben, de érdemes majd gyermekgyógyásszal felvenni a kapcsolatot és Őt is szűrni, és csak ha szükséges, csökkenteni számára a vasbevitelt.


        Kérdés: 2019. január 01., 21:35; Megválaszolva: 2019. január 04., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: