• Hemokromatózis-tól van okom tartani?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. A kérdésem arra alapúl, hogy éppen máj gyulladásom van és a vérképem sem túl biztató. Elkezdtem keresgélni a neten, hogy mitől lehet a májgyulladás és hogy a többi emelkedett értékeimet mi magyarázza. Ekkor olvastam a neten a Hemokromatózis nevű örökletes betegségről. Nagyon felkeltette a figyelmemet mert édesapám 2004-ben májzsugorba halt meg melynek az okát nem tudták. Nekem is a hepatológus azt mondta hogy nem tudja a májgyulladásom okát. A vérképem magasabb eredményei a következők: Totál bilirubin-29umol/l, Direkt bilirubin-11, 2umol/l, SGOT/ASAT-487U/l, SGPT/ALAT-861U/l, Gamma GT-691U/l, ALKALIKUS FOSZFA-386U/l, LDH-516U/l, Vas-38, 6umol/l, Ferritin-502ug/l. Szeretném megtudni, hogy van e okom aggódni efelől a betegség felől vagy hogy milyen betegségek jöhetnek szóba? Ja és volt 2 térdműtétem is a tavai évben porckopás miatt. Szeretnék ezeken a betegségeken minnél hamarabb túljutni hogy visszamehessek dolgozni. A segítségét előre is köszönöm: Üdvözlettel Szabina

        Dr. Szigeti Nóra válasza a Hemokromatózis témában

        Kedves Kérdező! Sürgős és részletes gasztroenterológiai kivizsgálásra van szüksége, a kórházi felvétel is erősen megfontolandó! A haemochromatosis mellett számos egyéb kórkép is felmerül, pl. toxikus ártalom, vírusfertőzés, egyéb anyagcsere ártalom, autoimmun kórkép stb.


        Kérdés: 2011. október 01., 11:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!