• Hemokromatózis-tól van okom tartani?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. A kérdésem arra alapúl, hogy éppen máj gyulladásom van és a vérképem sem túl biztató. Elkezdtem keresgélni a neten, hogy mitől lehet a májgyulladás és hogy a többi emelkedett értékeimet mi magyarázza. Ekkor olvastam a neten a Hemokromatózis nevű örökletes betegségről. Nagyon felkeltette a figyelmemet mert édesapám 2004-ben májzsugorba halt meg melynek az okát nem tudták. Nekem is a hepatológus azt mondta hogy nem tudja a májgyulladásom okát. A vérképem magasabb eredményei a következők: Totál bilirubin-29umol/l, Direkt bilirubin-11,2umol/l, SGOT/ASAT-487U/l, SGPT/ALAT-861U/l, Gamma GT-691U/l, ALKALIKUS FOSZFA-386U/l, LDH-516U/l, Vas-38,6umol/l, Ferritin-502ug/l. Szeretném megtudni, hogy van e okom aggódni efelől a betegség felől vagy hogy milyen betegségek jöhetnek szóba? Ja és volt 2 térdműtétem is a tavai évben porckopás miatt. Szeretnék ezeken a betegségeken minnél hamarabb túljutni hogy visszamehessek dolgozni. A segítségét előre is köszönöm: Üdvözlettel Szabina

        Dr. Szigeti Nóra válasza a Hemokromatózis témában

        Kedves Kérdező! Sürgős és részletes gasztroenterológiai kivizsgálásra van szüksége, a kórházi felvétel is erősen megfontolandó!!! A haemochromatosis mellett számos egyéb kórkép is felmerül, pl. toxikus ártalom, vírusfertőzés, egyéb anyagcsere ártalom, autoimmun kórkép stb.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 01., 11:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés