• betegség vagy túlaggódás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 1 hónapja már írtam Önnek aranyér miatti aggodalmamban. A tüneteim nem igazán akartak /akarnak szűnni, így elmentem egy újabb proktológiai vizsgálatra. A főorvos úr egy anoscoppal megvizsgált, és alábbiakat írta az ambulánslapra: Anosc: ép anális csatorna, II. std békés érpárnák, ép rectumnyálkahártya. A fájdalmak hátterében organikus proctológiai ok nincs. A fantom fájdalom okának kivizsgálását javaslom. A kérdésem az lenne, hogy mi az a "II. std békés érpárna"? Illetve a már említett dolog, hogy amikor a végbélnyilásba felnyúlva 4-6 cm re tapintottam valamit, ami mintha "útban lenne" (tudom, Doktornő mondta hogy ne tegyem), az még mindig érezhető, persze lehet az csak a végbél kanyarulata. Normális dolog ez, tényleg a végbél kanyarulatot érzem, vagy ez jelent valamit? Ha ott van valami, akkor láthatta azt az anoscoppal, nem lett volna szükésges egy rectoskopos vizsgálat is? Persze én nem értek hozzá, csak itt az interneten olvasok. Hasmenésem nincs, némi székrekedésem igen, illetve a végbélnyílásom kissé fájdalmas, de ez sem jellemző rá folyamatosan. Laborok rendeben, étvágyam rendben, híztam 3 kilót ( stressz közben folyton eszek..) A proctitis ulcerosára azt mondta a doktor úr, hogy nem 3 év alatt okoz végbélrákot, illetve konkrétan rákérdeztem, azt mondta nincs végbélrákom. Kérem Doktornő adjon tanácsot, Ön szerint valós az aggodalmam vagy amit mindenki mond körülöttem; hogy túlaggódom ismét? Köszönöm szépen, és Kellemes Ünnepeket kívánok!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező! a békés érpárna teljesen élettani. Nincs eltérés. Igen, látta volna az anoscoppal, tényleg nem tudom miért kell ujjal önvizsgálatot végezni, mikor egy szakember fogja és saját szemmel megnézi. Interneten nagyon sok rossz dolgot lehet összeolvasni, főleg azoktól akik nem mentek el orvoshoz, nem úgy mint Ön. Szerintem meg kellene nyugodni, hogy nincsen eltérés. Ha ezt nem sikerül elengedni, akkor viszont feltétlenül pszichológus segítségét javaslom.!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 16., 14:12; Megválaszolva: 2018. december 16., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: