• érduzzanat vagy csomó?! Jóindulatú vagy rossz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Röviden magamról: 45 éves nő vagyok, alapjában véve egészséges, közepesen stresszes, igen aktív életformával, két már szinte felnőttgyermek édesanyja. Korábbiak: Többször előfordult, hogy erősebb fájdalommal kísérve megpattant egy-egy hajszálér hol az ujjamnál, hol a lábamban, hol itt hol ott, de a fájdalom csak pár perces, aztán belilult majd a vérömleny pár nap, hét alatt elmúlt. A problémám az alábbi. Kb. pár hónappal ezelőtt egy lila kis borsónyi csomó jelent meg a bőröm alatt a jobb mutatóujjam felső harmadában. Majd pár hét alatt elmúlt. Ezt követően szintén ugyanilyen göb, csomó a talpamon, ami már okozott kisebb fájdalmat, elmentem talpmasszőrhöz, de erősebb nyomásra nagyon fájt, finoman masszíroztuk, hetek alatt múlt el. Most ugyancsak megjelent a jobb tenyerem és gyűrűs ujjam találkozásánál illetve a bal tenyerem és középső ujjam találkozásánál ez a borsónyi duzzanat vagy göb vagy csomó nem tudom minek nevezzem, vagyis most egyszerre két helyen is. Olyan mintha az ér megduzzadt volna azon a borsónyi helyen. Nyomásra kisebb fájdalmat érzek és nem múlik, kemény tapintású. Pár napja elkezdtem Rutascorbint szedni. Mit csináljak, a fentiek alapján ez ártalmatlan, vagy hova forduljak milyen orvoshoz?! Olyan pitiáner dolognak tűnik, de kicsit félek olyan mintha egy vérrög lenne...ugye nem az...Lehet rosszindulatú?! A bal kézről küldök fotót a jobb kéz is kb ez...nem tudom mennyire látszik. köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a haematoma témában

        Kedves Kérdező! Valóban fénykép alapján bevérzésnek tűnik. Ezt nem feltétlenül jó masszírozni. Szerintem menjen el belgyógyászatra alapvetően vérzékenységi hajlam a kérdés. Van egy ritka betegség is ami okozhatja (Achenbach szindróma), de itt inkább a vérzékenységet kellene kizárni.


        Kérdés: 2018. november 02., 11:22; Megválaszolva: 2018. november 05., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: