Ismeretlen eredetű haematoma?

Tisztelt szakértő! Furcsa problémával fordulok önhöz! Időnként, elsősorban a lábamon, 1-5 cm átmérőjű haematomák jelennek meg! Nem emlékszem rá, hogy megütöttem volna, és a most rajtam lévő 5 is olyan helyen van, ami elég nehezen megüthető: comb belső fele, vádli hátsó része, térdhajlat. Már gondoltam arra is, mi van, ha alvajáró vagyok, de egy bútor sem illik a sérüléseimhez. Elképzelésem sincs, hogyan keletkeztek. Már a macskát is "megvádoltam", hogy talán ő, ahogy járkál rajtam keresztül éjszaka, a csekély hat kilójával... De a mancsocskájához sem illik az összes sérülés alakja. 31 éves nő vagyok, nem iszom, nem szedek semmilyen gyógyszert. (Nuvaringet használok, de annak csak nem lehet köze ehhez.) Mi lehet ez? Jelenthet valamit? Azt javasolta egy ismerős, hogy vérvételnél nézessek INR-t, de ez még nem történt meg, még gyűjtöm a bátorságot a vérvételhez... (Ezzel a modern, váákumos tűvel nem lehet tőlem normálisan vért venni, mert a váákum összeszívja az eremet, elindul a vérem és pár pillanat múlva eláll, lehet újra szúrni. Általában a harmadik szúrás, a kézfejemen eredményes. Pedig elég vizet iszom és egészen tűrhetően látható vénáim vannak, csak épp vékonykák, mint én.) A probléma kb. másfél éve áll fenn, van, hogy hetekig semmi, aztán megjelenik egy sérülés. Ilyen, mint most, hogy 5 egyszerre még nem volt. Utalhat valamilyen komolyabb problémára? Vagy csak ilyen "tipus" vagyok? Lehet ellene valamit tenni? Nem jó érzés úgy kinézni, mintha összeverték volna a lábamat.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza haematoma témában

Kedves Kérdező!

Ne halogassa a vérvételt, az alvadási paramétereket, de a vérképet is ellenőrizni kell, elsősorban a vérlemezkék alacsony száma szokott ilyen tipusú vérzéseket okozni.

Meg kell keresni a kiváltó okot és kezelni kell ezt a vérzészavart.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. december 19., 20:34 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 23:20
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
érduzzanat vagy csomó?! Jóindulatú...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Röviden magamról: 45 éves nő vagyok, alapjában véve egészséges, közepesen stresszes, igen aktív életformával, két...
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek