Hematologia

Jo napot kivanok meg szeretném kérdezni hogy mit jelentnek az alábbi eredmények amiket most csináltam: Vas -23 ug/dl = (50-170) MO monocita -0, 16 10^3ul = (0, 2-1) HGB - 11, 2 g/dl = (11, 7 - 15, 5) HCT- 34, 9 % = (35-45) MCV - 72, 1 fl = (80-94, 9) MCH- 23, 1 pg = (27-34) Megmondom hogy 2oo7 ben egy 6 honapos babát veszitettem el de akkor a hgb 6 volt kaptam vas perfuziot es szedtem vas gyogyszert de nem tudtam szedni kicsattogott az arcom, a tavaly Vásárhelyen ugyan 6 volt a hgb adtak vért és venofer peruziot vissza emelkedett de utánna lassan lassan ujra leesik még nincs meg az oka mitöl. csináltam vastagbél tomográfot és minden ok. közben rosszul vagyok szédülök van még csontritkulásom is most szedek Vimovo gyogyszert utánna pedig reumasztop ot kell szedjek és szeretném tudni hogy az erdmények milyenek mire szamithatok hogy mi lehet.Nagyon k9szönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Sajnos az Ön által említett gyógyszereket nem ismerem, Magyarországon ezeket nem használjuk, nincsenek forgalomban.

Ami a kérdése másik részét illeti, a menstruáló nőknél az állandó vasveszteség szokott vérszegénységet okozni, laborleletei vashiányos vérszegénységet mutatnak. Úgy tűnik nekem, hogy a bélrendszeren keresztüli vasvesztést (vérzést) kizárták, de a vas felszívódásával és beépülésével is lehetnek problémák, ezt is vizsgálni kellene.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. december 19., 17:04 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 23:09
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiányos vérszegénység
Tisztelt Doktornő! Laborvizsgálati eredményem alapján a Vas mennyisége 3 umol/l, a Hemoglobin 93 g/l. A Hematokrit (32,5%) , MCV (74,7 fl) , MCH (21,3 pg)...
Anemia Aniso-microcytosis
Tisztelt Doktornő! 28 hetes kismama vagyok, 3,6 qmol/l vas értékkel. Már a terhesség előtt is volt problémám a vasszinttel és az ehhez szorosan...
Vérkép kiértékelése
Tisztelt Doktornő! Mellékelném édesanyám vérképét ennek szeretném kérni a kielemzését! Minden rendben van e vagy van e valamilyen teendő. Azt...
Vas szedése alatt vérvétel
Kedves Doktornő! Egy hétig szedtem a Maltofert, közben labort csináltattam. Vérvétel előtti 24 órában nem szedtem a vasat. Az eredményem teljesen...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...