mi lehet a gond?

Tisztel Doktotnő/ Doktor Úr! Egy hónapja volt egy nyirokcsomó megnagyobbodásom, aminek okát nem tudták, kaptam antibiotikumot, nemigen múlt el. Mostanra húzódott vissza, de még kissé mindig tapintható. Továbbküldtek ultrahangra, még várom az időpontot. Mostanában elég fáradékony vagyok és bal kulcscsontom alatt szokott néha fájni. A múlt héten futás közben rosszul lettem. Két napja is tesiórán kerülgetett a rosszullét. Ha lépcsőznöm kell, vagy hegyre felfele sétálni elfáradok, de különösebben nem lihegek, csak olyan, mint amikor nagyon edzetlen vagyok. Pedig egyébként nem. Tegnap edzésen már figyeltem magam, hamar kifáradtam, levegőm nem sok volt, az egész testem tiszta vörös volt, utána edzés után jóval, már lefekvés után, fájt a szegycsontomnál. Máskor egyébként a fáradékonyságon kívül nemigen van más tünetem. Heti 2szer sportolok, sokat járok gyalog is. Multivitamint is szedek. Ön szerint mitől lehetnek ezek a tünetek? Mi okozhat ilyet? Hová érdemes fordulnom? 22 éves nő vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza nyirokcsomó duzzanat témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen vizsgálatokra van szüksége, ezekre háziorvosa tud Önnek beutalókat adni.

Az ultrahang is hasznos, de labor, mellkasröntgen, pajzsmirigy vizsgálat az elsődleges. Ezek eredményétől függ a kivizsgálás további menete.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. október 20., 18:25; Megválaszolva: 2012. október 23., 20:52
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...
Post covid
Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem...
Heterozigóta
Tisztelt Doktornő! Meddőségi kivizsgáláson veszünk részt korai vetélés miatt, amin már kiderült inzulinrezisztencia és magas prolaktin szint...
Nyirokcsomó
Tisztelt Doktornő! Lassan 2 hete, hogy felfedeztem a nyakam jobb oldalán, a fejbiccentő izom mellett egy 1cm-nél valamivel kisebb csomót, ami nem fáj...
Lemaradt leletek
Kedves Dr.Nő! Elnézését kérem,de a nagy sietségben lemaradt a legfontosabb,a leleteim.Legyen kedves átnézni,és az előző kérdésemhez ezzel...