• Csecsemő nyirokmirigy duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 12 hetes kisfiam nyakán 3 héttel ezelőtt több nyirokcsomó megnagyobbodott körülbelül borsó méretűre. Akkor orvosunk vérvételre küldte megnyugtatásul. Viszont nem sikerült megnyugodnom. A vérvételi leleten az alábbiak állnak: fehérvérsejt: 8,1 10E9/l Neutro.abs: 1,6 10E9/ l Lym.abs: 5,0 10E9/ l Mono.abs: 0,7 10E9/ l Eos.abs: 0, 8 10E9/ l Bas.abs: 0,0 10E9/ l Neutro%: 19,3 Lym%: 61, 9 Mono%: 8,5 Eos%: 9, 8 Bas%: 0,5 Vvt szám: 3, 14 10E12/l Hemoglobin: 94 g/ l Hematokrit: 0, 273 l/ l Mcv: 86,9 fl Mch: 29,8 pg Mchc: 343,0 g/ l Rdw: 13,4 % Plt: 498 10E9/ l Mpv: 7, 8 fl Crp: 0,2 mg/ l A nyirokcsomók mérete, és száma azóta sem csökkent. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezeket? Illetve a fenti laborlelet mennyire elfogadható? Nagyon aggódom! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a nyirokcsomó duzzanat témában

        Kedves Kérdező! Kisfiánál a laboreredmény alapján zajlik egy vírusfertőzés, ami az ő korában teljesen normális, hiszen most ismerkedik a kórokozókkal a szervezete, ez magyarázhatja a nyirokcsomó duzzanatot. Ugyanakkor vérszegény, amit viszont érdemes lenne korrigálni, pl. ha Ön szoptatja a kicsit akkor azt javaslom, hogy szedjen Ön vaskészítményt, így a vas az anyatejjel a kicsinek is átjut. Amennyiben nem szoptatja, úgy orvosával beszéljék meg a vaspótlás módját. A borsónyi méretű nyirokcsomók teljesen normálisak az élet bármely szakaszában. Általában kisebb fertőzésekre utalnak, melyeket az immunrendszer magától is leküzd, így aggodalomra semmi ok. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. október 10., 19:40; Megválaszolva: 2019. október 22., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.