Trombofília vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Trombofília vizsgálatom eredménye a következő: "APC rezisztencia és protrombin 20210 polimorfizmus genetikai vizsgálatakor vad típusúnak bizonyult a beteg." Leiden V: vad típus Antitrombin III: 127, ref.tart: 80-120 Protein C: 100, ref.tart: 70-130 Protein S: 64, ref.tart: 60-140 Protein S szabad antigén: 9, ref.tart: 60-140 Azt mondták ez rendben van, de kérnek egy ismételt vizsgálatot. Ha ez jó, akkor miért kell ismételni? 3. lombikprogram előtt állok, ott fogok véralvadásgátlót kapni. Válaszát megköszönve: Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza thrombofilia témában

Kedves kérdező!

Valószínűleg a protein S szabad antigénszint csökkent értéke miatt végeznek ismétlő/kiegészítő vizsgálatot. A protein S szintet nem csak az öröklött trombofilia (protein S deficiencia) hanem egyéb tényezők is befolyásolhatják (pl hormonhatások, gyulladások, bizonyos betegségek) stb, véleményem szerint ennek a tisztázására szükségesek a további vizsgálatok. A többi eredménye rendben van, illetve az össz protein S szint is.

Kérdés: 2012. szeptember 28., 09:21; Megválaszolva: 2012. október 02., 23:41
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Duzzadt nyirokcsomók
Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok. Egy olyan problémám lenne, hogy körülbelül 1 hónapja (június 20 körül) kitapintottam egy kb. borsónyi...
Dysfibrinogenaemia
Tisztelt Doktornő, Thrombophilia panel vizsgálatom eredményén ezeket a referenciatartománytól eltérő értékeket kaptam (csatolva) . A Trombophilia...
Nyirokcsomó Covid oltás
Üdv.: dr nő Olyan kérdésem volna hogy 1 oltásom covid ellen 2021.05.16 Sputnik V semmi reakció nem volt. 2. oltásom covid ellen 2021.06.06...
Sárgás folt a bőrön
Kedves Doktornő, nemrég egy sárgás-zöldes folt jelent meg a jobb lábszáramon, nem fájt, nyomásra sem, és 1-2 hét alatt eltűnt, nem...
Vérvétel után
Kedves Doktornő! Pénteken bementünk egy kisvárosi sürgősségire, mert az egyik lábam kissé bedagadt és feszült. Fizikális és D-dimer vizsgálat...