• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt cim. Rokkantnyugdijas vagyok, essentialis thrombocythaemia betegségem van.Járok rendszeresen vérvételre, Litarilt szedek és sincumat. Mindig megkérdezi az orvos, ha megyek, hogy vagyok? elmondom amit érzek, de sosem kapok vályszt, hogy ez most mitől van.Kb:3hete nagyon nem jól voltam, állandóan feküdtem, nagy fáradságok jöttek rám, szinte semmit nemtudtam csinálni.Na most ez még mindig tart, hányingerem is van, hetente legalább egyszer rettenetes fejgörcsöm van, és rettenetes hátfájásom van, majdmegbolondulok ugy fáj.Röntgenen voltam/tüdőn/ az eredmény jó. A hátfájásom az állandóan megvan, azthiszem azóta fáj mióta beteg lettem.Hát ezekre a dolgokra nem reagál az orvos szinte semmit.Jó lenne tudni, hogy mitől van, és még azt is szeretném tudni, hogy mit hoz ez a betegség elő, mert már ugyvagyok, hogy nemmondok semmit az orvosnak, mert ugysem válaszol. Válaszát előre köszönöm:Matzkovicsné Éva

        Dr. Molnár Anna válasza a hematológia témában

        Kedves Éva! Vérképzőszervi betegsége miatt jár a hematológia szakrendelésre, rendszeres vérvételre. A felsorolt panaszai nehezen köthetőek az essentalis thrombocythaemiához. Nem szeretnék találgatni, de amennyiben vérképe hellyel-közzel rendben van, el tudom képzelni, hogy kezelőorvosa valójában csak a vérképszőszervi panaszaira kiváncsi. egyéb problémáiról úgy gondolja, hogy forduljon bizalommal háziorvosához. Természetesen elvárható lenne, hogy ezt el is mondja önnek, és ne hagyja önt kétségek között, a kérdésre pedig válaszoljon továbbra is, mert ha az odavágó panaszok elhangzanak, akkor jó, ha ő foglalkozik vele. Sajnos ez az átka a szakosodásnak, szakrendeléseknek.


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2012. február 26., 12:19; Megválaszolva: 2012. február 28., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: