Ételintolerancia eredmény

Tisztelt Doktor Úr! 4 éve szülés óta estére nagyon nagy lesz a hasam. Ha pl: nem eszek hetekig kenyeret, tésztát, sütit... akkor ez a puffadás pár hét alatt csökken. Akkor is estére megnő de nem ennyire. 3 cm -re szét van nyílva hosszában a hasizmom a köldökömig. Több ember szerint ezért nagy a hasam. Mások szerint meg puffadás. Csináltattam ételintolerancia vérvételt. Abba a búzaliszt, tojásfehérje a rendkívül magas értéket jelölte a maximumot. Erről sose tudtam, hogy gond lenne igaz gyerek előtt sose volt nagy hasam bármit is ettem deszka volt. Ön szerint merre tovább? Vagy ez a vérvétel elég ahhoz, hogy elhagyjam a búzalisztet tojást? Ez a magas érték okozhat puffadást? Más tünetem nincs ( a bőröm se pattanásos.) Csatolom az eredményem. Tisztelettel Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza étel-allergia témában

Ez étel-allergia panelnek tűnik (IgE vizsgálat). Ha tényleg ez, akkor nem intolerancia, hanem étel-allergia áll fenn és búza, tojás és tejmentes diétát javaslunk, a haspuffadásnak lehet ez az oka (ha intolerancia, akkor is ugyanez a javaslat, csak kevésbé szigorúan kell tartani a diétát).

Kérdés: 2021. március 26., 23:50; Megválaszolva: 2021. március 27., 08:08
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...
Jobb oldali szétsugárzó hasi...
Tiszteletem! A problémám a következő: Kezdődő sérvet találtak nálam, a jobb és a bal oldalon is. Azután, kb négy hónapja, a köldököm...