Allergia vagy más rendellenesség?

Kedves Doktor úr, A jelenlegi tüneteim: - orrdugulás 6-8 hónapja folyamatosan, egy orrspray sem használ, az orrmelléküreg röntgen léktartó melléküregeket mutat, de semmi egyéb rendellenességet nem. - megváltozott bőrszín, barna/sárga árnyalatú, érzéketlen a hideg/meleg külső hatásokra a kezem és a lábam (kivéve a hajlatokban és a combom belső részén) , deráktájon viszont nem. -gyakran fázok, ritkán izzadok (de ha igen akkor más a testszag mint az eredeti) -fejfájás, fejzúgás (van hogy folyamatosan egész nap tompán zúg a fejem) -derékfájás, hátfájás (mellkasröntgenen semmi eltérés) - fáradékonyság, ingerlékenység, szomorúság: ( - végtagzsibbadás - nehéz koncentráció, enyhe memóriazavar - gyengeség, lázérzet, pedig maximum hőemelkedésem van. - esetenkénk hasmenés (diéta esetén normális széklet) - puffadás A derék-és hátfájdalmamra Flemac-ot kaptam a háziorvosomtól, mivel ez nem használt Aktil Duo antibiotikumot írt fel nekem, (2×1) 5 napig tudtam szedni, alkalmazása mellett folyamatos hasmenés, a 4 nap után véres széklet, menstruációs fájdalom, menstruáció, szinte elviselhetetlen derék és teljes hátfájás a bordáim közt is, gyengeség, hőemelkedés, hányinger, émelygés gyötört. Az általános laboreredményim (vér+vizelet) teljesen normális, semmi eltérést nem mutat. Fogamzásgátlót szedek 8 hónapja (Ditinell) viszont már előtte is voltak tüneteim, amelyek csillapítására a háziorvosom javaslatára visszaálltam a fogamzásgátlóra --> hajhullás két foltban a füleim felett (még mindig nem nőtt visssza teljesen) , vizesedés (híztam 9 kg-ot, amiből 5-öt még most nem tudok leadni sehogysem ha 2 óránként van hasmenésem úgyse.) , fáradékonyság, fejfájás, dekoncentráltság. A tüneteim a fogamzásgátló szedése mellett csillapodtak (+folsav, vas, d vitamin, c vitamin magnézium) , de nem múltak el sohasem teljesen, mára pedig egyre rosszabbul vagyok. A fogamzásgátló szedése előtt voltam hormonvizsgálatokon, de jó eredményeket kaptam, semmi sem igazolta a tüneteim. 3 hete Inzulinrezintencia mérésen is voltam, Glükóz: 4.5 -> 4.8 a 120. Percben 3.3 Inzulin: 4.1 -> 70.43 majd 46.2 - a háziorvosom szerint ezzel sincs semmi baj, egyek nyugodtan amit szeretnék, viszont a lisztes, szénhidrátdús ételek után pár órával rámtör a fejfájás és fáradtság. Ha cukrosat eszem ideig óráig jobban vagyok, mosolyt csal az arcomra, energikusabb vagyok, de aztán szintén fárékony leszek, fejfájás gyötör. A tüneteim tavaly áprilisban kezdődtek, a kimaradt menstruációm kapcsán, amit minden bizonnyal petefészekcysta és gyulladás okozott, a nőgyógyászom a legutóbbi kivizsgálás kapcsán megállapította hogy semmi rendellenességem nincs, nem tudja mi okozza a tüneteim. Az általános laboreredményim jók, senki sem tudja hogy mi lehet a bajom, milyen kivizsgálást, tesztet tudna javasolni a számomra? Érdemes hasi ultrahang vizsgálatra mennem? Vagy inkább valamilyen allergiatesztre, mert valamilyen anyagot szervezetem nem képes lebontani? Milyen irányba induljak el? Nagyon nagyon köszönöm a segítségét: )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza orrdugulás témában

Gyomor-bélrendszer tekintetében coeliakiát érdemes kizárn (ez elég szerteágazó tüneteket képes okozni), ezen kívül étel-allergia, hsztamin-intolerancia (DAO), esetleg étel-intoleranca vizsgálat merülhet fel. Ha ezek nem igazolnak eltérést, hormonális okokat keresnék a panaszok hátterében. A hasi ultrahangot akár szűrő jelleggel is érdemes elvégeztetni.

Kérdés: 2021. március 26., 17:21; Megválaszolva: 2021. március 26., 20:07
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
M2PK positive, Colitis Ulcerosa
Tisztelt Doktor Úr! 2012. évben, véres-nyákos széklet miatt végzett teljes colonoskopia után a lelet szerint a „colon ny.h. végig ép, a haustratio...
SIBO, bélhangok
Tisztelt doktor úr! Tavasszal széklet elasztáz teszttel kiderült, hogy a hasnyálmirigyem nem termel elég enzimet (a 200-as referenciaérték helyett 180...
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...