• Gyomorfájdalom, hasmenés, lázgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János! Azért fordulok önhöz, mert az utóbbi időben, nagyjából 2-3 havonta visszatér egy betegségem. A tünetek: erős alhasi fájdalmak, hasmenés (napi 4-5 minimum), éjszakánként 1-2 alkalommal lázgörcs. Eddig egyszer elmentem a háziorvosomhoz, egyszer a körzeti orvoshoz. Egyikőjük rotavírussal kezelt, a másikójuk pedig ételmérgezéssel (véleménye szerint amit megettem csirke rossz volt). Ilyen betegésem tavaly májusban volt először, majd szeptemberbe és októberbe is, és most jelenleg is ugyanez ez a bajom. Nagyjából 1 hét alatt mindig elmúlt a betegés. Feltűnt viszont az, hogy eddig a 4 alkalomból 3 alkalommal chilis babot ettem a tünetek jelentkezése előtt 1 nappal. Nem tudom, hogy összefüggésbe lehet e a betegségemmel, de fontosnak tartottam megemlíteni.

        Dr. Plósz János válasza a hasi görcsök témában

        Elképzelhető, hogy a chilis bab provokálja a tüneteket, ezen étel esetén a chili és a bab is okozhat problémát, ha valakinek hisztamin túlérzékenysége (illetve DAO enzim hiánya) van. Érdemes ezen ételt kizárni az étkezésből, a babot más formában is óvatosan fogyasztani. A DAO enzim szintje mérhető, ezáltal a diagnózis megerősíthető vagy elvethető (A hisztamin intolerancia laboratóriumi diagnózisa a DAO enzim mérésével felállítható, mely elérhető a Laboratórium KFT-nél.)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 11., 10:30; Megválaszolva: 2016. január 11., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra alatt gyógyszer nélkül. De egy nagyon erős haspuffadás alkalmával elmentem futni, nagyon nem...
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4, 7, 120p-4, 4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36, 6 állandó stabil helyett 36, 8 és 37, 5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés,...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét, mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36, 6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a...
        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben...