Mintha gombóc lenne a torkomban, reflux miat lehet?

T. Doktor Úr! Kb. két hete kezdtem érezni a jeleket, amik a refluxra leírtaknál olvasható. Mintha gombóc lenne a torkomban, ha nyelek le kell "krákogni" a végén, slejmes voltam folyamatosan...először torokgyulladásra gondoltam, de elkezdett fájni a gyomor résznél...evés után. Mellkasi nyomás, szív felé nyomás, böfögés, minden van. Ezek enyhültek már nagyon kicsit. Tehát ezért gondoltam, hogy reflux. Savat viszont nem érzek...nem jön fel...viszont a gyomorszájnál ég időközönként. Kb 30 éves koromtól bizonyos ételektől, nagyon ritkán éreztem savat, vettem be fél mokkáskanál szódabikarbónát, és vége is lett. Kövér vagyok...és sajnos rendszertelenül eszem, és későn is...ezeken változtattam, mert gondoltam, hogy mire eljutok orvoshoz, hiszen előjegyzés van, mindent megteszek...amit lehet. Megnéztem miket ehetek, ehhez tartom magam pár napja. Ráadásul betegségfélelmem van...és az ideg fogja a torkomat, volt már egyszer 2006-ban ezzel gondom...most is ez van szerintem még pluszban. A kérdésem, hogy ez az általam vázolt eset...gyomorsav túltengés-e, mert viszont van egy másik oldala a dolognak, hogy van akinek kevés a gyomorsava.........és én ezt eldönteni nem tudom. Magamtól gyógyszert nem merek szedni, gondolkodtam Salvus vízben...vagy kénes parádiban...de ott is gond, hogy mikor igyam...mert máskor kell sok gyomorsavnál, és máskor kevésnél. Kérem a javaslatát...addig is amíg el tudok jutni kivizsgálásokra. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések mindenképp segítenek, emellett érdemes az ágyban a fejvéget megemelni, illetve a levegőnyelést tudatosan kerülni (lassú evés-ivás-beszéd, "üres" nyelések kerülése) . Gyógyszeresen a bevonószerek használata biztosan nem okoz problémát egyik verzióban sem (Gaviscon, Ventr, Ulcogant) .

Kérdés: 2015. április 29., 09:15; Megválaszolva: 2015. április 29., 12:53
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...
Jobb oldali szétsugárzó hasi...
Tiszteletem! A problémám a következő: Kezdődő sérvet találtak nálam, a jobb és a bal oldalon is. Azután, kb négy hónapja, a köldököm...
Ételintolerancia eredmény
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve szülés óta estére nagyon nagy lesz a hasam. Ha pl: nem eszek hetekig kenyeret, tésztát, sütit... akkor ez a puffadás pár...