Laktózérzékenység - milyen vizsgálatot javasolna?

Tisztelt Doktor Úr! Emésztési problémáim vannak, több féle ételtől és italtól is puffadok és/vagy görcsölök, úgy mint liszt, burgonya, kukorica, tejtermékek (joghurt, kefir is) . Voltam allergia IgE és intolerancia IgG vizsgálaton (vér) , lényegében minden negatív lett (aloe vera intoleranciám van (76) ; búza intolerancia értékem 42) . Volt vér, vizelet és széklet vizsgálatom, hasi ultrahangom, minden negatív, normális lett. Elkezdtem szedni probiotikumot (Dr. Chen) , de csak rontott a helyzeten. Kérdésem, hogy van-e értelme a kilégzéses laktózintolerancia vizsgálatnak, illetve hogy milyen vizsgálatokat javasolna? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laktózérzékenység témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne kilégzési vizsgálatot kérni laktóz intolerancia és diszbakteriózis irányába, valamint Lipiodol-próbát+keményítőterhelési vizsgálatot a hasnyálmirigy külső elválasztású működésének vizsgálatára.

Kérdés: 2012. augusztus 10., 16:39; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 10:25
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
M2PK positive, Colitis Ulcerosa
Tisztelt Doktor Úr! 2012. évben, véres-nyákos széklet miatt végzett teljes colonoskopia után a lelet szerint a „colon ny.h. végig ép, a haustratio...
SIBO, bélhangok
Tisztelt doktor úr! Tavasszal széklet elasztáz teszttel kiderült, hogy a hasnyálmirigyem nem termel elég enzimet (a 200-as referenciaérték helyett 180...
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...