• Laktózintolerancia: orvosi igazolás kiadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Problémáimmal az elmúlt hónapban gasztroenterológus szakorvoshoz fordultam. A szakorvos laborvizsgálatokra küldött. A mostani helyzetre tekintettel, sajnos minden vizsgálatot még nem sikerült megcsináltatnom, (helicob.fujást). Sikerült megcsináltatnom a laktóz int. terheléses laborvizsgálatot, ill. a genetikai vizsgálatot. Sajnos mind e kettő pozitív lett. Most jön a kellemetlen kérdésem, miért utasít el a szakorvos, utána a háziorvos, hogy kiadjon részemre olyan igazolást adó jóváíráshoz, hogy a betegség születésemtől fennáll. Ennek függvénye, hogy visszamenőleg kérhessek adó jóváírást. Természetesen távol áll tőlem, hogy olyat kérjek ami nem jogos. Az egész eljárás egyébkén az orvosaimnak köszönhetően megalázó számomra. Próbáltam csatolni a labor eredményemet, de képben nem tudom, ezért másoltam be. (remélem jól) MCM6 13910 C/T POLIMORFIZMUS LAKTÓZ INTOLERANCIA VIZSGÁLATHOZ MCM6 GÉN 13910 C/T (NM_005915.5:C.1917+326C>T) POLIMORFIZMUS VIZSGÁLAT EREDMÉNYE: CC GENOTÍPUS Köszönöm válaszát. Tisztelettel

        Dr. Plósz János válasza a laktózérzékenység témában

        Azért nem tudják kiadni, mert nem tudjuk igazolni, hogy konkrétan mikortól áll fenn a laktóz intolerancia. Veleszületett laktóz-intolerancia létezik, de az igen ritka (lehetetlenné teszi az anyatejes de akár a tejszármazékokkal való táplálást). A genetikai teszt pozitivitása nem azt jelenti, hogy születése óta intoleráns, hanem azt, hogy az életkor előrehaladtával valamikor ki fog alakulni az eltérés.


        Kérdés: 2020. május 25., 11:10; Megválaszolva: 2020. május 25., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...
        Jó napot dr. Plósz János! Egy éve kezdődött a savas íz és mint egy csípődző érzés a számban. Ami előtt még savként jelent meg a nyelőcsövemben. PP gátló gyógyszereket kezdtem szedni mint controloc, pariet stb. Nem történt változás....