• Laktózérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr. Terheléses vérvételen voltam laktóz intolerancia miatt. Értékeim: 0 perc: 4,9 30 perc: 8,2 60 perc: 5,0 120 perc. 4,1 Tüneteim tejfogyasztás után hasmenés, puffadás. Lérdezni szeretném, hogy a lelet és a tünetek alapján fennt áll-e a laktóz intolerancia?

        Dr. Plósz János válasza a laktóz intolerancia témában

        A terheléses VC-mérés nem igazán jó módszer a laktóz intolerancia igazolására, de a leletet ez irányba nem is tartanám pozitívnak. A H2 kilégzési teszt illetve a genetikai vizsgálat specifikusabb és elfogadottab diagnosztikus eljárás.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2020. február 20., 09:29; Megválaszolva: 2020. február 20., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: