Hematológia (lymphocita szám)

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

Kisfiam fél éves, szoptatom. Sajnos nagyon sokszor gyengének, túlságosan fáradtnak éreztem magam, így laborvizsgálatra mentem. Sajnos a lymphocita száma igen magas, 58%, amitől nagyon megijedtem, rögzíteném a többi eltérést (a fehérvérsejt, a vörösvértest, a haemoglobin és a haematokrit rendben van):

Vas: 38 (10, 7-32, 2)

NEU: 35, 6% (45-70)

Lymph: 58, 2% (20-40)

MONO: 0, 2% (1-10)

Basophil: 0, 0% (01, -1, 0)

Monocyta absz.szám: 0, 01 (0, 04-1, 0)

Reaktív lymphocyta: 3%

Nem tudom, számít-e, hogy megkaptam a h1n1 elleni védőoltást, ill. folytathatom-e a szoptatást.

Megköszönöm válaszukat, hogy nagy-e a baj, milyen további vizsgálatokra lenne szükségem, van-e okom az aggodalomra.

Köszönettel

Gombocska

Dr. Csuth Ágnes válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

A vérvizsgálat eredményében nem látok semmi aggasztót, a lymphocyta szám ha kicsit magasabb az arra utal, hogy esetleg egy vírusfertőzésen esett át illetve az oltásra adott reakció is lehet. A többi érték is teljesen elfogadott, méréstechnikai dolgok miatt lehet pl. a basophyl nulla, egyszóval ne aggódjon. A fáradékonyság a szoptatás időszakában teljesen normális. Vitamint érdemes szedni, hogy egy kicsit fenntartsuk ilyenkor magunkat. Ha esetleg a fáradtság nagyon kifejezett, akkor egy pajzsmirigy hormon szintet érdemes nézetnie.

A másik kérdése az oltással kapcsolatban volt: nyugodtan szoptathat, így a szervezete által termelt ellenanyagok átjutnak az anyatejjel és a kisbabája védettebb lesz a H1N1 ellen.

Kérdés: 2010. január 04., 20:54; Megválaszolva: 2010. január 04., 20:54
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Syncumar és inflienza elleni oltaás
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e...
H1N1 elleni oltás
Ez lehet H1N1?
Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is, lázamat nem mértem, de ugy...
H1N1
59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok! az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm?...
H1N1
Tisztelt Dokktornő! Védöoltással kapcsolatban, szeretném kérdezni hogy már tavaly semm kaptam meg a védöoltást, pedig kértem. A háziorvosom azt...