Van még esélyünk babatervezésre?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 43 éves vagyok,párommal nagyon szeretnénk babát ,csináltattam vizsgálatokat ebben a tekintetben,hogy még van e lehetőségem spontán teherbe esni.Nekem is és a páromnak is-ő 55 éves- első gyermeke lenne és nagyon szeretnénk,de a beültetést elvetettük,mint opciót.Én úgy tartom,ha természetes úton nem tudok megtermékenyülni,akkor már a szervezetemnek veszélyes lenne.Orvosnak személyesen a vírushelyzet miatt nem tudtam megmutatni az eredményeket.Az első Tsh-kat még meg tudtam beszélni endokrinológussal.Ő azt mondta fél év múlva elég majd pajzsmirigy ultrahangot csináltatni .Olvastam,hogy teherbeesés előtt-sem-mindegy mennyi az ösztrogén,progeszteron,prolaktin,tsh szint ezért vizsgáltattam meg magam.A menszeszem 24-26 napra jön meg,de már kevesebb ideig tart,mint tíz évvel ezelőtt.Akkor 3-4 napos volt,most az első két nap után már csak igen enyhe.Nagyon tudatosan készülök a terhességre,egészséges életmóddal,-pl.egyáltalán nem iszom már kávét sem,hogy serkentsem a pajzsmirigyemet és tartósítószeres ételeket sem eszem stb.-terhességre készülő vitaminnal. Ahogy figyeltem peteérésem is van minden ciklusban,de már nyár óta hüvelyszárasságom van. Menstruációim: 2020.máj.25.,jún.19.,júl.11.,aug.3.,aug.25,szept.17.,okt.10.,nov.4.-ez egy napig tartott,nov.28.,dec.19.-ez egy napos volt,aztán pont Szilveszterkor sajnos elestem a lépcsőn és utána egy órára véres lett pisilés után a papír és rá két napra menstruációhoz hasonló vérzés volt négy napig.Utána jan.27-én menstruáltam.Babatervezésünket felfüggesztettük-ezért is-meg azért is mert próbálok utána járni,ha férfi kap védőoltást a koronavírussal szemben,akkor mennyi időt szüksége várni a babatervezéssel? Ön szerint mennyi időt? Sehol sem találtam rá választ. És akkor most leírnám a labor eredményeket. 2020.08.-Tsh: 2,76. 2020.09.28.-Tsh: 2,504 /0,350-4,940/, T4: 11,09 /9,01-19,05/, T3: 5,50 /2,89-4,88/ 2020.10.21.-Anti Tpo: 0,009 /ennek 5,61 alatt kell lennie/,Antitireoglobulin: 1,2 /4,1 alattinak kell lennie/ 2020.10.24.-Progeszteron/ciklusom 21.napján,bár nekem ugye nem 28 napos/: 25,900 Referenciaértékek: Follikuláris: 0,318-0,954. Luteális: 3,816-50,56 Postmenopausa: 0,318-0,636 Első trimeszter: 8,904-468,4 Második: 71,555-303,69 Harmadik: 88,7-771,15. 2020.12.01-jén a ciklusom harmadik napján Öszttradiol: 435,0 Referenciaértékek: Follikuláris: 77,1-921,4 Középidő: 139,5-2382,5 Luteális: 77,1-1145,3 Postmenopausa: 36,7-102,8 Prolaktin: 217,67 Referenciái: 108,78-557,13. Tsh: 2,263 Referenciák: 0,350-4,940. Tisztelettel kérdezném tehát a következőket: Ilyen értékek mellett létrejöhet egy spontán,egészséges terhesség és belőle egy baba? A második kérdésem,mivel a párom a jövő héten kapja már a második oltását-idősek otthonában dolgozik-mennyi időnek kell eltelnie az egészséges magzat érdekében az újbóli babatervezésig? Érdemes megvárni a 72 napot? Harmadik kérdésem,hogy olvastam a progeszteron krémről,Ön szerint érdemes lenne használnom? Válaszát és türelmét tisztelettel köszönöm!: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza baba projekt témában

Kedves Kérdező!

Válaszaim:

Ilyen értékek mellett létrejöhet egy spontán,egészséges terhesség és belőle egy baba?

- az értékek megfelelőek, az esélyeket az életkor csökkenti le

A második kérdésem,mivel a párom a jövő héten kapja már a második oltását-idősek otthonában dolgozik-mennyi időnek kell eltelnie az egészséges magzat érdekében az újbóli babatervezésig?

- erre nincs a világon adat egyelőre

Harmadik kérdésem,hogy olvastam a progeszteron krémről,Ön szerint érdemes lenne használnom?

- csalókán csak szabályos megvonásos vérzést fog vele produkálni, nem javaslom

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. február 12., 10:14; Megválaszolva: 2021. február 17., 21:47
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után
Petevezető helyre állító műtét!
Babatervezés