21. napi hormon eredmények

Tisztelt Doktor Úr, 21. napi vizsgálatom eredménye FSH 3.1 IU/L, LH 6.1 IU/L, PRL 399 mlU/L, E2 877 pmol/L, progeszteron 29.2 nmol/L. Továbbá TSH 2.22 mlU/L, folsav 54.36 nmol/L felett (!), D vitamin 63.8 és HOMA index 1.25. Monocita %-om 11, összfehétvérsejt alsó normális határon - a napokban éreztem apróbb felfázást, minden más "zöld" intervallum közepe a normál vérképben. Krónikus betegségről, nőgyógyászati problémáról nem tudok. Aktívan futok, heti 70-80 km-t, ami mostanában 50-60-ra csökkent, és a heti leghosszabb egyben futott táv is már csak 20 km körül van. Más intenzívebb edzést nem csinálok. A futás mennyiben befolyásolhatja a progeszteron szintet? Harmadik alkalommal próbálkozunk a kisbabával, amiből kétszer az 5-6. hét közöttig jutottam, majd teljes spontán vetéléssel elvesztettem a terhességeket. Fizikailag most is, a 23. napon újra terhesnek érzem magam, szóval a fogantatással valószínű nincs gondom, csak a megtartással. Múlt hónapban a ciklusom 21. napján csak progeszteront nézettem, akkor az 17.7 nmol/L volt, a 28. naptól 3 napon át 25 egységes teszttel is közepes erősségű pozitívat teszteltem, majd a 4 hét + 5-6. napon kezdtem vérezni. Onnantól kezdve elkezdtem barátcserjét szedni. A mostani ciklusomban az ovulációm nagyon fájdalmas volt (szoktam érezni, amikor van, de nem "inkább csak feküdnék" típusú intenzitással) és némi vérzéssel is járt, illetve szintén minimális vérzést tapasztaltam a 21-22. napon. Még soha életemben nem véreztem ciklusok között. Ezt okozhatja a barátcserje, esetleg az edzések intenzitásának csökkenése? Ez a normális, vagy inkább ez a kóros? Mit jelentenek a leleteim? Mit tanácsol? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza baba projekt témában

Kedves Kérdező!

Eredményei rendben vannak. Volt UH vizsgálat? Mert a teszt pozitivitása nem egyenlő egy biztos terhességgel.

Gondolja át, hogy amiket szed - kiegészítőket - abban mennyi folsav van.

Néha lehet vérzés a cikluson belül, nem biztos, hogy kóros dolgot jelent. Ha ismétlődik, akkor vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. március 13., 12:54; Megválaszolva: 2021. március 13., 18:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Egészséges baba lehet?
Tisztelt Dr! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.40 éves vagyok van egy 4, 5 éves és egy 6 hónapos kislányom, mindkettő Clostylbegy...
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e