Roaccutan utani terhesség

Tisztelt Doktornő! 9 hónapig szedtem Roaccutan tablettát, az lenne a kérdésem, hogy a szer elhagyásától szmítva mikor vállalhatok biztonságosan gyermeket? Nagyon eltérő véleményeket olvasok, 1 hónaptól 2 évig terjedő időszakról is olvastam már. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza roaccutan témában

Kedves Kérdező!

A Pharmindex leírása szerint:

"Amennyiben a terhesség a kezelés befejezését követően következik be, továbbra is fennáll a komoly és súlyos magzati fejlődési rendellenesség kialakulásának kockázata. A veszély fennmarad addig, amíg a gyógyszer teljesen ki nem ürül a szervezetből, ami megközelítőleg 1 hónappal a kezelés befejezése után következik be."

Tehát 1 hónap múlva lehet babaprojektet kezdeni a gyógyszer befejezése után.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2019. május 20., 14:04; Megválaszolva: 2019. május 24., 11:05
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Vetélés utáni vizsgálatok
Kedves Doktor úr, 27 éves vagyok, a férjemmel a nyáron vágtunk bele a gyermekvállalásba, nagy örömünkre elsőre jött a baba, de sajnos az...
Pecsételő vérzés
Laborlelet kiértékelés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák