Roaccutan után terhesség?

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly december elejétől szedek napi 20 mg Roaccutant. Elvileg ősszel fogom abbahagyni az egész kúrát. 55 kg-ra szedem a mg-okat.Kérdésem az, hogyha én 22 évesen szeretnék babát, akkor már biztonsággal ki lehet hordani a terhességet.Vagyis nem okoz semmilyen károsodást a magzatnál.Hallottam egy olyan kísérletről, ahol 10 nő tehes, lett a kúra alatt, 4 elvetette a gyerekét, 6 megtartotta és az összesnek egészséges gyereke lett. Azt olvastam egy portálon, hogy nagyon sokáig bomlik le, kb 5 évig.De az orvosok max 1 évet mondanak lebomlási időnek.És ugye etez a gyógyszer nem okoz meddőséget? Szedem utasításra a fogamzásgátlót. A hormonháztartásommal minden rendben volt előtte is, max akkor késett ha stresszeltem (stresszes típus vagyok) . Összefoglalva ugye egy kúra után pár évvel biztonságosan vállalhatok babát (nem lesz beteg vagy torz) és ez a gyógyszer nem okoz meddőséget?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza roaccután témában

Kedves Kérdező!

A Roaccutan abszolút ellenjavallt terhességben, nagyon fontos a megfelelő védekezés! A terápia abbahagyása után, nyugodtan vállalható majd terhesség.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. április 28., 19:45; Megválaszolva: 2015. május 25., 16:00
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta