Magzatvédő vitamin pajzsmirigy-alulműködés esetén

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni, hogy jódot tartalmazó vagy jódmentes magzatvédő vitamint kellene-e szednem a várandósság előtt, illetve alatt. Harmadik gyermeket szeretnénk vállalni. 2015 óta kezelnek pajzsmirigy-alulműködéssel. Jelenleg napi 1 tabletta 50 ug-os Letroxot szedek. Eredményeim: TSH (FT4, FT3 algoritmussal): 2.48 FT3: 4.66 FT4: 13.55 Thyreoidaperoxidáz elleni antitest: ˃ 1300 Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza hypothyreosis témában

Kedves Kérdező!

Tekintettel az emelkedett aTG-re kerülni kell a jód fogyasztást.

Jódbevitel kerülése (Tengeri só, Himalája só, Multivitamin, dió, alga, ásványvíz, tengeri hal, cékla, áfonya) , a felsoroltak is tartalmaznak jódot pl.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. október 17., 16:25; Megválaszolva: 2018. október 23., 09:19
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után