Genetikai örökségek

A kérdésem egyszerű, bár tisztában vagyok vele, hogy erre konkrét válasz nem biztos, hogy bárki is tud válaszolni. A családomban a visszér betegség és a magas vérnyomás megtalálható, illetve a polip is. Mint kiderült orrpolip mind a két águnkban- apa anya részéről és ez nálam is megjelent, hála az égnek azóta elmőlt. Én jelenleg asztmás vagyok és sajnos nem nőttem ki, de hozzájárul ehhez az is, hogy a belvárosban élek, ezért inkább a problémámat a környezet szennyezés okozza. A családomban megtalálható a pánik betegség és az öcsém autista lett. Az unokahúgom bizonyos idegi problémákat mutatott, de fejlődött és egészséges gyermek lett, bár az idősebbik testvérem gyermeke, nem egy apától származunk. Édesapámnak előző házasságából született gyermek egészséges-vele nem tartjuk a kapcsolatot, én asztmás vagyok, öcsém autista-epilepsziával. Én 1985. januárban, Ő 1986. szeptemberében született. A kérdésem igazából az, hogy én vagyok az egyetlen vér szerinti testvér a két szülő által, mennyire van esélyem arra, hogy a gyermekem autista lesz? Felmenőink között nem tudjuk, hogy fordult e már elő ilyen, mivel édesapám apukája ismeret és nagymamám édesapja kiléte ismeretlen. Feltételezem az allergia, asztma az várható lesz. Illetve ha gyermek vállalásba kezdünk a párommal, szedhető e a terhesség alatt a megszokott asztma gyógyszerek? Mennyire befolyásolja a gyermek fejlődését? És legfontosabb kérdés számunkra, mennyi az esélye annak, hogy a gyermekünk autista lesz? Párom családja egészséges, nincsenek örökletes betegségek. Válaszukat köszönöm, egy aggódó nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyermektervezés témában

Az autizmus ismétlődési kockázata elsőfokú rokonok között mintegy 10%, egyébként 3%. A hajlamot lehet örökölni. Multifaktoriális öröklődésű, több gén együttes hatására alakul ki.Gén diagnosztikai vizsgálattal lehetséges kimutatása, erre speciálisan vizsgálatot végző helyen.

Az asztma betegségre alkalmazott készítmények terhességben általában nem szedhetők, csak a kezelő orvos által javasoltak szedhetők.Keresse fel kezelő orvosát és azzal beszélje meg melyek alkalmazhatók.

Kérdés: 2015. május 02., 12:28; Megválaszolva: 2015. május 05., 23:38
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után
Petevezető helyre állító műtét!
Babatervezés