• Nyálkás széklet, lepedékes nyelv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves dr. nő a kérdésem a köv. 18 hónapos kislanyomnak több hónapja lepedékes a nyelve ,múlik el másnap jön vissza most meg gyakori napi 4-5 nyálkás laza széklete van, közben meg jönnek a rágó fogai is.közérzete étvágya kifogástalan. baj-e a lepedék? összefügge a nyálkás kakival?forduljak vele orvoshoz?válaszát köszönöm

        Dr. Molnár Anna válasza a nyálkás széklet témában

        Kedves Édesanya! Székletben nyálka megjelenhet fogzás illetve hurutos betegség idején, antibiotikum szedés kapcsán, mindegyik esetben a széklet állaga lazább is lehet. Probiotikum szedése jótékony! Amennyiben elhúzódó ez a nyálkás székletüretés, esetleg a széklet kifejezetten laza, "bűzös" keressék fel házi gyermekorvosukat/széklettenyésztés javasolt/! Bevont, lepedékes nyelv kiszáradás jele lehet, valamint szájpenész esetén figyelhető meg.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 10., 22:28; Megválaszolva: 2011. március 12., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés