• Nyálkás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nó! Olyan problémával fordulnék Önhöz hogy 3nappal ezelőtt székletem mellett ilyen nyálkás zselés váladék volt. (megvizsgáltam nem hüvelyből hanem tényleg széklettel együtt jött.) Tegnap volt egy gyenge hasmenésem az első széklet jókora mennyiségű nyálkás váladék távozott, a hasmenés délutánra megszűnt volt egy kis hajfájás de annak nem tulajdonitottam nagy jelentőséget. Ma reggel ugyanugy rendesen volt székletem csökkent a váladék mennyisége, viszont ez a székelési inger megmaradt, de csak a szél távozik, nem jön semmi. Viszont felfúvodott a hasam elég rendesen. Voltam délelőtt háziorvosnál, széntablettát irt fel meg nospá-t. A nospáról tudom hogy görcsoldó de a széntablettát nem értem hiszem már nem megy a hasam. Meg diétát irt elő. Ön szerint a tünetek alapján mi lehet a baj, valamiféle bélfertőzés az oka? Mert a háziorvostól kérdeztem azt mondta egyenlőre nem mond semmit ha hétvégén se szűnnek a tünetek akkor menjek vissza és ezzel le van tudva. Válaszát előre is nagyon köszönöm!! Nagyon félek egy esetleges endoszkópos vizsgálattól. Olvastam azt is hogy dohányos nőknél nagyobb a kockázat egy esetleges gomba vagy virus által okozta fertőzésnek, tudom le kéne szokni és tényleg egyre kevesebbet szivok.

        Dr. Plósz János válasza a nyálkás széklet témában

        Igen, tünetei egy bélhurut lezajlásának felelnek meg. A széntabletta megköti a béllumenben a maradék toxinokat, kórokozókat. A diéta mellett pre- és probiotikum fogyasztása segíthet a panaszok mielőbbi megszüntetésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 09., 20:46; Megválaszolva: 2011. június 12., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: