• Orrfolyás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nö/Úr!

        Ismét az önök segitségét szeretném kérni mert kislányom aki 15 hónapos január eleje ota folyamatos orrfolyásstól szenved! Folyamatosan szivni kell neki kb fél-1 óránként mert annyira nemkap levegöt a váladék fehér átlátszó közepesen sürü! Használjuk neki a Sterimár tengervizes orrsprét ezt mindig, de használtuk már a gyógyszertári, az otrivint, a nasivint és most egy pár napja aloeverás készitményt! Mégsem tisztul ki az orra mindig van benne váladék és ebböl kifolyólag sajnos egész éjjel nyitott szájjal alszik ezért már többször van gond a torkával is! A szobájába használunk hideg párásitot mielött ellmenne aludni! Kérem adjanak tanácsot mert már nagyon szenved ettöl az állando porszivózástól!

        És még egy kérdés egyik nagyon kedves doktornő ajánlotta nekünk a végbélrepedésre és a székletrendezésre a nitricum acidum szert ami javulást eredményezet azt szeretném kérdezni ezt milyen idöközönként lehet használni vagy lehet e!

        Nagyon szépen köszönöm előre is a segitségüket mint már annyiszor!

        Köszönettel Koródiné Varga Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a orrváladékozás témában

        Kedves Kérdező!

        Az orrfolyásra meg lehet próbálni az Euphorbium compositum orrspay-t nagyon jó hatású, gyógynövényes, így akár több héten át is alkalmazható. Régebben volt egy nagyon jó kis orrcsepp a sűrű orrfolyásra (Argentum proteinicum), de sajnos alapanyaghiány miatt már nem gyártják. A nitricum acidumot naponta 2x5 golyóval lehet szedni akár 2-3 hónapon át is. Utána egy kis szünetet érdemes tartani illetve ha a panaszok elmúltak, akkor hamarabb is abba lehet hagyni, ha azonban a panaszok fennállnak, akkor 2-3 hét szünet után lehet folytatni a szedését.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 17:30:59; Megválaszolva: 2010. február 21., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: