• Orrfolyás (nagyon enyhe)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        23 éves, egészséges nő vagyok, azonban az elmúlt 3-4 évben gyakran fújok orrot. Rendszerint olyan érzésem támad, mintha lenne egy nagyon kis mennyiségű "nedvesség" az orromban, és zsebkendőhasználat után be is bizonyodik ez: jelentékeny mennyiségű "anyag" köszön vissza a zsebkendőmön. Más panaszom nincs, így nem is foglalkoztam mostanáig átütően a témával. Úgy vettem észre, a téli időszakban jobban kijön ez az egész. Ez az érzés előfordul mikor a hidegből jövök be a szobába vagy levest eszek és a gőz miatt érzem, hogy fújni kéne, amit nem is tartok kórosnak, szerintem ez természetes, hogy a hőmérséklet ingadozás miatt beindul a folyamat. Ami furcsa, hogy napközben is kb. 1-2-3 óránként a zsbekendő után nyúlok. Beteg egyébként ritkán vagyok, náthás is 1x-1x voltam az elmúlt években. Hallottam róla, hogy gyenge immunrendszer lehet még a háttérben, ám rég óta szedek vitaminkészítményeket és mint említettem a betegségek elkerülnek. Immunrendszerrel összefügghet, hogy van 2-3 darab 1mm átmérűjű szemölcsöm 15 éves korom óta, ami visszanőtt, bár bevallom lehet nekem kellene kitartóbbnak lennem a kezelést illetően... Korábban 5-6 éve herpeszem is gyakran kijött (telente 3-4x), ám az azóta eltelt években szerencsére ritkán találkozom velük (1-2 évente 1x-1x és akkor is nagyon-nagyon gyorsan eltűnik.) Táplálkozás szempontjából elmondatom, hogy egyre jobban ügyelek az étkezésemre: édességek, ripsz-ropszok, üdítők és nagyon mű ételek fogyasztásának kerülése. Amit még észrevettem, hogy gyaloglás közben lefele hajtom a fejem. Még valami: nem tudom van- e hozzá köze, de 3 hete voltam vérvételes laborvizsgálaton és minden eredményem jó lett.

        Mi lehet a probléma? Immunrendszer gyengesége? Esetleg allergia? Vagy csak próbáljak ne foglalkozni az egésszel?

        Válaszát köszönöm szépen!

        Üdvözlettel,

         

        K. Petra

        WEBBeteg szakértő válasza a orrváladékozás témában

        A krónikus arcüreggyulladás lehetőségét érdemes kizárni, mert az okozhat ilyen jellegű panaszt.

        Allergia esetén egyéb társult tünetek is jelentkeznének.

        Ha az arcüregben, egyébmelléküregben nem találnak eltérést, nem gondolom, hogy különösebb betegség állna a háttérben. Főleg az egyb panaszok hiányát.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-07 21:48:37; Megválaszolva: 2010. február 07., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: