Repülés csecsemövel

Tisztelt Cim,

 

Külföldön elünk, es juni közepere vagyok kiirva szülesre. Az itteni orvosom közölte, hogy legalabb 6 honapig nem hogy ne repüljek haza a gyermekkel, de meg csak kocsival sem utazzunk haza.

A repülöut az 1, 5 ora az autout pedig 10 ora körül van.

Nekem regebben azt mondtak, hogy 6 het utan megoldhato mind a kettö, es nem okoz karosodast a csecsemö szamara. 

Több szemelyt lattam akik 2-3 honapos csecsemövel utaztak.

Milyen karosodasok lehetnek a gyermek szamara, ha megis 3 honapos koraban hazautazunk  repülövel, vagy autoval.

Es hogyan lehet ezektöl megovni, azt leszamitva, hogy nem utazunk.

Segitsegüket elöre is köszönöm.

Üdvözlettel Zsom-Juhasz Bernadett

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csecsemő témában

Kedves Kérdező!

Én inkább az autóval való utazást javasolnám, mert talán a baba igényeihez jobban alkalmazkodni tudnak. Tudnak utazni este esetleg vagy akkor amikor a baba alszik, meg tudnak állni, talán kényelmesebben meg tudja szoptatni vagy etetni a babát.

A repülői úttal kapcsolatban több dolgot érdemes figyelembe venni: egy reptéren túl sok emberrel találkoznak, nagyobb a veszélye, hogy a kicsi valami fertőzést összeszed. Ha mégis emellett döntenek érdemes a repülőtársaságot megkérdezni, hogy milyen biztonsági ülésük van a gyermek számára vagy olyan fektető, amiben biztonsággal tudnak utazni. Ugyanakkor átgondolandó, hogy a repülő túlzott gyorsulása, fékezése a kis fejlődő agyára hogy hat (érdemes lenne egy repülőtársasági dolgozót megkérdezni, hogy hány hónapos kórtól javasolják a repülőúton való részvételt) .

Személy szerint 2 alkalommal utaztam kisebb gyerekkel repülőgépen (nem a sajátommal) , 1x egy 8 hónapos kicsivel, aki nagyon jól vette az utazás akadályait (a mama kezében utazott) , tavaly viszont a 2, 5 órás repülőutam (nyaralás) egy jó részét azzal töltöttem, hogy egy 1, 5 éves az utat végigvisító kicsinél próbáltam kideríteni, hogy mi a kicsi baja és reptéri orvost szerveztünk neki. Nagyon sajnáltam a kicsit és a szülőket is.

Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy van amikor nyugtatót adnak a picinek repülőútra (ilyen esetem is volt) és a kicsinél ellenkező hatást váltott ki, extrém izgága lett. (Gyerekek sokszor ellenkezőleg reagálnak a gyógyszerekre.) Ez utóbbi mondatommal csak segíteni szeretnék, mert sokan jót akarnak a kicsinek, meg akarják könnyíteni neki az útját, de sajnos sokszor ez ellenkezőjére sül el.

Kedves Kérdező!

Megpróbáljuk gyermekideggyógyász kollégánkat is megkérdezni, hogy neki mi a véleménye erről és az Ő válaszát is eljuttatjuk Önhöz hátha közelebb kerülnek a megoldáshoz.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Kedves Bernadett!

Ha utaznak, mindenképpen a repülést válasszák, kevésbé megterhelő a csecsemő számára. A leggyakoribb probléma az igen erős fülfájás miatti nyugtalanság szokott lenni, mely ha közben a gyermeket itatja, vagy szoptatja, a nyelés mechanizmusa révén kiküszöbölhető, mert ilyenkor kinyílik a fülkürt és levegőzik a dobüreg. Az utazás hosszából kiindulva az időzóna eltolódása valószínű nem áll fenn, így az arra való átállással probléma nem lesz. Egyéb károsodástól nem kell tartaniuk.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 09., 18:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:42
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Étvágycsökkenés kiscsecsemőnél
Tisztelt Doktor Nő! Kisfiam 36.héten 2500 grammal született. Szépen fejlődött, 2, 5 hónaposan már 5000 g volt. Azóta azonaban semmit sem hízik...
Miért ropog-kattog a babám térde?

Azt szeretném kérdezni hogy miért ropog-kattog az 5 hós babám térde? Már kb 1 hós korától hallom. Hogyha felemelem a lábát akkor kattan egyet a...

Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata