• Kruppos gyerek kezelése, kruppal együtt élés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktorúr! A kisfiam 20 hónapos, és tegnap Krupp-t állapítottak meg Nála. Az lenne a kérdésem, hogy innentől kezdve minden náthánál, megfázásnál számítani kell e a krupp kialakulására, illetve milyen megelőzést javasol ennek elkerülésére? Van hideg párásítónk, panelban lakunk. Minden alváshoz kell e ezek után a párásító, vagy csak a fűtési szezonban, illetve a nagy melegben? Olvastam, hogy van homeopátiás szer (Aconitum, Belladonna), amik segíthetnek. Ezek valóban segítenek e, és mikor kell alkalmazni, mekkora adagban? Nyáron ha megyünk nyaralni vigyem e magammal a párásítót, vagy elég a tó párája (Balaton)? Segítségét és válaszát előre is köszönöm! Harasztiné Györgyi, Budapest

        WEBBeteg szakértő válasza a krupp témában

        Kedves anyuka!


        Kis egyszerűsítéssel a croupnak két fajtája van: Az egyik vírusfertőzések kapcsán ,általában megfázással, köhögéssel, olykor lázzal kezdődik. A valódi "befulladás" a hajnali órákban kezdődik. A másik típus láztalanul, időjárásváltozásra (ködös, párás idő), szintén a hajnali órákban alakul ki. Ez az allergiára hajlamos gyerekek betegsége.
        Mivel az ilyen piciknél még elég szűkek a légutak, és ezzel együtt a gége is, bármilyen eredetű (fertőzéses,vagy allergiás) gyulladás tovább szűkíti a légutakat. Ezért nagyon jó a Rectodelt kúp,ami szteroid tartalmú, ez csökkenti a gyulladásos nyálkahártya duzzanatot. A hideg pára pedig szintén gyulladáscsökkentő és nedvesítő hatású. Tehát ezek legyenek mindig kéznél.
        A megelőzési lehetőségek közül a fertőzések kerülése (?), a dohányzás mellőzése(a családban) jöhet szóba.A párásítás elég lehet csak a fűtési szezonban. A homeopátiás módszerekben nem vagyok jártas,így erről nem tudok nyilatkozni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina, gyermekgyógyász-pulmonológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-10 22:17:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés